|

Burası Trabzon

Bordo-mavililerin teknik direktörü Rıza Çalımbay, yaptığı ilk toplantıda futbolcuları uyararak, ''Trabzonspor gibi büyük bir camiada oynuyorsunuz. Kimse isminin arkasına saklanmasın. Takım için mücadele eden formayı alır'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 04:09 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Rıza Çalımbay, çalışmalarına hızlı başladı.
Rıza Çalımbay, çalışmalarına hızlı başladı.

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal'ın gönderilmesinin ardından göreve getirilen Rıza Çalımbay, çalışmalarına hızlı başladı. Deneyimli teknik adam, idmanlarda oyuncularının hem özgüvenini tazeliyor hem de yıldız futbolculara performanslarını yükseltmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor. Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesiyle birlikte istekli, arzulu ve maçın son düdüğüne kadar mücadele eden bir Trabzonspor istediğini öğrencilerine söyleyen 54 yaşındaki teknik adam, ''İstenilen futbolu oynamak için fazla zamanımız yok. Özellikle kendi sahamızda rakibi karşısında 90 dakika baskılı oynayan bir takım olmalıyız. Henüz yolun başı sayılır. En az kayıp ile yarışa ortak olmalıyız'' diye konuştu.

BURANIN KIYMETİNİ BİLİN!

Bordo-mavili takımın geniş bir kadroya sahip olduğuna ve her futbolcusuna eşit mesafede yaklaştığına dikkat çeken Çalımbay, "Trabzonspor gibi büyük bir camiada oynuyorsunuz. Buranın kıymetini bilin. Kimse isminin arkasına saklanmasın. Sahada takım için her şeyini veren arkadaşlarımız formayı alır" diyerek yıldız futbolcuların kendilerini toparlamasını istedi.

  • Savunmaya özel ilgi
  • Süper Lig'de 8 haftada 21 golle en çok gol yiyen takım olan Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, savunma zaafları üzerinde duruyor. Defans oyuncularıyla toplantı yapan ve uyarılarda bulunan deneyimli çalıştırıcı, daha sonra bu futbolculara hücum oyuncularına karşı savunma yaptırdı.
Genç Cafer ile uzattılar

Trabzonspor, altyapıdan yetişen Cafer Tosun ile 2020 yılına kadar sözleşme imzaladı. İmza törenine, bordo-mavili kulübün asbaşkan Ahmet Çubukçu, 17 yaşındaki orta saha oyuncusu ve ailesi katıldı.


Çift forvete yeşil ışık

Bordo-mavililerin gol yollarındaki iki önemli silahı Hugo Rodallega ile Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay'ın gelmesiyle birlikte aynı anda ilk 11'de sahaya çıkabilecek. Çift forvet sistemine sıcak bakan tecrübeli çalıştırıcı, idmanda da bunun sinyallerini verdi. Çalımbay'ın, takımın ileride iki futbolcuyla oynamaya uygun olduğunu belirttiği öğrenildi.

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
6 yıl önce