|

Bursaspor 3 maçta 0 çekti

Kadrosuna kattığı 17 futbolcu ile transfer şampiyonu olan Yeşil-beyazlılar, bu başarısını tabelaya yansıtamadı. Deplasmanda Başakşehir'e Visca'nın iki golüyle teslim olan Bursaspor, ligdeki puan hasretini 4. maça bırakmış oldu. Yeşil-beyazlıların bu sezon ligdeki ilk golü Bekir'den geldi

Yeni Şafak
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 04:10 - 30/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de Medipol Başakşehir, Bursaspor'u 2-1 mağlup ederek bu sezon ilk galibiyetini aldı. 5. dakikada Emre Taşdemir, soldan ceza alanına girdi, çaprazdan uygun durumda yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı. 7. dakikada Emre'nin ortasında De Sutter, altıpas içi ön direkte istediği vuruşu gerçekleştiremeyince top auta çıktı. 19. dakikada ev sahibi ekip, öne geçen golü buldu. Mahmut'un savunma arkasına gönderdiği topa hareketlenen Visca, kaleci Mert'in hatasını iyi değerlendirerek plase bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. 40. dakikada konuk ekip Bursaspor, skorda eşitliği sağladı. Sağ kanatta köşe gönderine yakın yerde kazanılan serbest atışı Josue kullandı. Bu oyuncunun ortasında altıpas içinde iyi yükselen Bekir Yılmaz, ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-1. İkinci yarıya da hızlı başlayan Bursaspor, 66. dakikada Josue'nin ikinci sarı karttan oyun dışı kalmasıyla hem 10 kişi kaldı, hem de oyun üstünlüğünü rakibe kap-tırdı. 74. dakikada oyuna sonradan giren Mossoro'nın şık pasında toplu buluşan Visca, bir kez daha Mert'i avladı: 2-1. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca 3 puan Başakşehir'in olurken, Bursaspor'un puan hasreti 4. maça kaldı.



Bursaspor'un 14. yabancısı Faty

Bursaspor, Belçika'nın Standart Liege takımında forma giyen Senegalli orta saha oyuncusu Ricardo Faty ile anlaştı. 29 yaşındaki oyuncu ile 1.92 boyundaki tecrübeli isim, daha önce Roma ve Leverkusen takımlarında forma giydi. Bursaspor, Ricardo Faty transferi ile bu sezon 17. transfere imza atmış oldu. Kadrodaki yabancı sayısı ise 14'e yükseldi. Yeşil-beyazlılar, bu transfer ile Fernande Beluschi ve Ozan Tufan'ın boşluğunu doldurmuş oldu. Faty, "Kaliteli Türk futbolcular da var ama yabancıları daha çok tanıyorum. Bursaspor'un çok iyi bir takım olduğunu biliyorum" dedi.



#Medipol Başakşehir
#Bursaspor'
9 yıl önce