|

Büyüklüğümüzü gösterdik

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kulübün mali ve idari genel kurulunda yaptığı konuşmasında, “Çantada keklik gösterilmeyecek bir kulübüz. Herkese layık olduğu gibi davranıyoruz. Oyuncumuzu alıp yedek kulübesinde oturtanlara büyüklüğümüzü gösteriyoruz" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:51 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün her konuda büyük gelişmeler gösterdiğini söyledi. Orman, Beşiktaş Akatlar Arena'da gerçekleştirilen 2016 Yılı Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yönetim kurulu olarak gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Beşiktaş'ın, Avrupa'da artık kolay yenilmediğini vurgulayan Orman, "Beşiktaş, çantada keklik gösterilmeyecek bir kulüptür. Herkese layık olduğu gibi davranıyoruz. Beşiktaş'ın büyüklüğünü düşünmeyene bunun aksini ispatlıyoruz. Beşiktaş'ın oyuncusunu alıp yadak kulübesinde oturtanlara Beşiktaş'ın büyüklüğünü gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ FORMASIYIZ

Kulübün ekonomik olarak geldiği noktayla ilgili açıklamalarda bulunan Fikret Orman, şunları kaydetti: "Türkiye'de, ligdeki kombine ortalaması 6 bin 309 kişi. Beşiktaş'ın ortalaması ise 31 bin 722 civarında. Geçmişte 11-12 bin kombine ortalamasıyla oynarken, şu anda 28 bin 500 kombine ortalaması var. Rakiplerimizin statlarında bulunan taraftar sayısından fazla kombine satışı yaptık. İki rakibimizin yüzde 20, yüzde 30 üstünde gelir elde eden bir kulüp haline geldik. 250 milyon dolarlık anlaşmalar imzaladık. Geldiğimizden bu yana Türkiye'nin en değerli formasıyız. Yaklaşık 16 milyon dolarlık forma gelirimiz var. Artık gelirlerimiz belli bir noktaya geldi. 100 bin kongre üyesi değil de 100 milyon taraftara oynamamız lazım. Gelirlerimizin en üst noktasındayız. Türkiye'deki pazarlama faaliyetlerinde elde edebilecek gelirin en üst noktasındayız. Çin'e, Endonezya'ya ve Azerbaycan'a açılmak istiyoruz."

Orman, bu sezon yaklaşık 400 bin forma satışı yaptıklarını ve şampiyon olmaları halinde üç yıldızlı formaların satışında 500-600 bin seviyesine gelebileceklerini dile getirdi. Beşiktaş'ın değişimine değinen Orman, "Hakları yenilen Beşiktaş'ı geçtik, şimdi rakiplerimiz 'Beşiktaş kollanıyor mu?' diye konuşuyor" ifadesini kullandı.

GA
ZİANTEP'TEN STADIN ÇOĞUNU İSTEDİK

Süper Lig'de şampiyon olmak için 2 maçlarının kaldığını kaydeden başkan Orman, "Az kaldı, son iki maçımız. Bütün camiaya, taraftarlara sesleniyorum; Gaziantep'e beraber gidelim. Hep beraber olalım. Orada çok sayıda taraftarımız var. Daha çok taraftarımız olabilsin diye stadın büyük bir kısmını almak için talepte bulunduk" yönünde bir bilgiyi de üyelerle paylaştı.

BORÇLA YAŞAMAK ZORUNDAYIZ

Orman, borç artışı için, "Mal satarak borcunuzu ödeyebilirsiniz. Kaynak oluşturarak sermaye artırımı yapabilirsiniz. Büyük yatırımlar yaptık ama futbolda büyük bonservis bedelleri harcamadık. Borcun en büyük sebebi faiz. Radikal kararlar almak lazım. Hayatın gerçekleri bu. Yatırım yaparak gidiyorduk, artık duralım. Salon yapma niyetimiz var. Sponsor yaparsa bunu gerçekleştireceğim. Beşiktaş'ın kurumsal itibarı her yerde şahlanmış gidiyor. Yalnız bu borç konusu yaşamak zorunda olduğumuz bir konu" dedi.

BORÇ AÇIKLANDI 1.5 milyar TL

Beşiktaş'ın olağan mali ve idari kongresi yapıldı. Yönetim kurulunun 01.01.2016 - 31.12.2016 tarihleri arasında yaptığı icraatları, mali ve idari açıdan ibra edildi. Kongrede konsolide borç rakamı 1 milyar 585 milyon 671 bin TL açıklanırken siyah-beyazlıların, önümüzdeki dönemde alacaklarıyla birlikte borcun 1 milyar 448 milyon 578 bin TL'ye ineceği belirtildi. Başkan Fikret Orman ise yaptığı açıklamada borç ile yaşamaya alışmaları gerektiğini belirtti.


Kocaeli Birlikspor satın alınıyor

Beşiktaş Mali Genel Kurulu'nda yapılan oylama ile 2. Lig ekiplerinden Kocaeli Birlikspor hisselerinin yüzde 100'ünün 10 milyon TL'ye satın alınması kararı çıktı. Başkan Orman, konuyla ilgili olarak, “Oyuncu yetiştirmek için bir takıma ihtiyacımız var. Bu sebeple Türkiye'den bir takım almak istedik. O takım da Kocaeli Birlikspor” dedi.

#Kocaeli Birlikspor
#Fikret Orman
7 yıl önce