|

Buz hokeyi maçında arbede

Türkiye Üniversiteler Ligi (ÜNİLİG) Kış Spor Oyunları buz hokeyi final maçı kavgalı bitti. Erzurum Atatürk Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi'ne 6-4 mağlup olunca olaylar çıktı. Polis kavganın büyümesini biber gazı sıkarak önledi.

Yeni Şafak
21:08 - 15/03/2015 Pazar
Güncelleme: 19:11 - 15/03/2015 Pazar
DHA

Erzurum'da 11- 15 Mart tarihleri arasında gerçekleşen ÜNİLİG'de bugün erkekler final maçında Atatürk Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadelede Kocaeli Üniversitesi ev sahibi ekibi 6-4 mağlup etti. Maç bitimi sonrası sporcular arasında çıkan kavga tribünlere sıçradı. Taraftarın kavgaya karışması ile olaylar büyüdü. Olay yerine sevk edilen polis, buz hokeyi sahasına girdi. Polis biber gazı sıkarak kavgaya müdahele etti. Polisin sıktığı gazdan etkilenen bir sporcu Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanı Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, yaşanan olayın üzücü olduğunu belirterek "Final maçıydı, altın ve gümüş madalya için yarıştılar. İki takım da Türkiye'nin önde gelen ekipleri. Kaliteli ve çekişmeli bir maç oldu. Ancak maç sonunda tatsız olay yaşandı. Kavga büyüyünce polis biber gazı sıktı. Kocaeli birinci, Atatürk Üniversitesi ikinci, Ankara Üniversitesi ise üçüncü oldu. İstenmeyen görüntülerin yaşanması bizi üzdü" dedi.


'Kız sporcularımızı linç ettiler'

Kocaeli Üniversitesi Buz Hokeyi Bayan Takım Antrenörü Makbule Atay ise "Atatürk Ünivesitesi'nin sporcuları bizim sporculara saldırdı. Maçı izleyen kız sporcularımızı yere yatırıp, linç ettiler. Hani misafir perverlik nerede? Herkesin annesi babası var iyi ki burada değiller. Çok büyük bir kavgaydı sporcular ve tribün sopalarla saldırlar. Küfürler ettiler" diye konuştu.

 
#buz hokeyi
#üniversiteler ligi
#atatürk üniversitesi
#kocaeli üniversitesi
9 yıl önce