|

'Çağla'nın ilk 30'a gireceğine inanıyorum'

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda şampiyon olan Çağla Büyükakçay'ın antrenörü Can Üner, yeni hedeflerinin dünya sıralamasında ilk 30'a girmek olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
10:50 - 27/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:03 - 27/04/2016 Çarşamba
AA

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın tekler finalinde Karadağlı Danka Kovinic'i 2-1 yenerek şampiyon olan Çağla Büyükakçay'ın antrenörü Can Üner, yeni hedeflerinin milli sporcunun dünya sıralamasında ilk 30'a girmesini sağlamak olduğunu söyledi.



Üner, yaptığı açıklamada, İstanbul Cup'ta elde ettiği şampiyonluğun ardından 118'den 82. sıraya yükselerek Türk sporcular arasında "ilk 100'e giren ilk kadın tenisçi" olan Çağla'nın gerekli çalışmayla bu hedefi başarabileceğini belirterek, "Başarı için bir limit koymuyoruz ama Çağla'nın ilk 50'ye de ilk 30'a da gireceğine inanıyorum. Gerekli çalışmayı yapmamız, kendisini sağlıklı tutmamız gerekiyor. Böyle olduğu sürece Çağla'nın istediğimiz yere geleceğine inanıyorum. Fiziksel ve mental açıdan yolumuzu doğru belirlememiz gerekiyor." dedi.



Çağla'nın elde ettiği bu başarının ardından daha çok çalışmaları gerektiğini anlatan Üner, "Turnuvalara daha çok ana tablodan gireceğiz. Daha büyük turnuvalar oynayacağız. Daha fazla çalışmamız gerekecek. Ayaklarımızın sağlam yere basması lazım. Bu başarıyı kazandıktan sonra çok iyi çalışmamız ve rutinlerimizden ayrılmamamız gerekiyor. İyi turnuva programı yapmamız lazım. İşimiz daha da zorlaştı." ifadelerini kullandı.






Marsel'den sonra Çağla ilk 100'de


Antrenör Can Üner, daha önce çalıştırdığı Marsel İlhan'ın ardından Çağla Büyükakçay'ın da dünya sıralamasında ilk 100'e girmesini sağladı.



Marsel'in antrenörlüğünü yaptığı dönemlerde milli tenisçinin erkeklerde 96. sıraya kadar yükselmesinde pay sahibi olan Üner, Çağla'nın da 82. sıraya çıkmasına yardımcı oldu.



Elde edilen başarının sırrı konusunda ise Üner, şunları söyledi:



"Çalışmak, kendinizi oyuncunuza adamak, devamlı onun arkasında olmak, her şeyinizi vermek ve ona inanmak. Oynamasını düşündüğünüz oyunu empoze edip onun da inanmasını sağlamak.Her gün daha fazla gelişmek adına antrenman yapmak. Kaliteli antrenmana yönelmek. Çok fazla antrenman yapmaktan ziyade kaliteli ve oyuncunun ihtiyacı olan antrenmanları yapmak" diye konuştu.




Şampiyon Çağla Büyükakçay!


#Çağla Büyükakçay
#TEB BNP Paribas
#İstanbul Cup
#Can Üner
8 yıl önce