|

Çakır'ın yaptığı utanç verici

Bayern Münih Başkanı Rummenigge, Cüneyt Çakır’ı sert bir şekilde eleştirdi ve “Hakem tarafından kendimizi kandırılmış hissediyoruz. Gol ofsayttı, penaltı ise dışarıdaydı” dedi. Bayern Münih Başkanı ayrıca bir UEFA yetkilisinin de bu karşılaşmadaki hakem performansını beğenmediğini ve utanç verici bulduğunu kendisine ilettiğini de öne sürdü

Yeni Şafak ve
03:00 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:52 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Atletico Madrid, 1-0'ın rövanşında Bayern Münih'e deplasmanda 2-1 mağlup olmasına rağmen adını finale yazdırdı. Dev maça damgasını vuran isim ise skandal kararlarıyla hakem Cüneyt Çakır oldu. Çakır, karşılaşma içinde verdiği ya da vermediği kararlarla büyük tepki çekti. Münih'teki maçın 54. dakikasında Torres'in ara pasına hareketlenen Griezmann, defansı süratle geçip kaleci Neuer'in yanından topu filelere gönderdi. Griezmann'ın topla buluştuğu an için ofsayt itirazları yapıldı. Hakem Cüneyt Çakır, itirazlara kulak asmayarak santra noktasını gösterdi. 83. dakikada Bayern Münihli Martinez'in Torres'e kayarak yaptığı müdahaleye Cüneyt Çakır, 'penaltı' dedi. Bayernli oyuncular pozisyonun ceza sahası dışında geliştiğini savunarak kararın yanlış olduğunu belirtti.





"BELKİ DE UEFA İŞİ BİRAZ ABARTIYOR"


Bayern Münih Başkanı Karl Heinz Rummenigge, Cüneyt Çakır'ı sert bir şekilde eleştirdi. Türk hakemin Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz hafta Manchester City-Real Madrid karşılaşmasında da düdük çaldığını anımsatan Alman futbol adamı, “Hakem tarafından aldatıldığımızı düşünüyoruz. Gol ofsayttı, penaltı ise dışarıdaydı. Bir hakem yedi günde iki maçta birden görev alıyor. Belki de UEFA işi biraz abartıyor” dedi. Başkan Rummenigge, maçın ardından bir UEFA delegesinin yanına gelerek hakem Cüneyt Çakır hakkında ''Yaptığı utanç verici'' ifadesini kullandığını iddia etti. İspanyol ABC ve El Pais gazeteleri ise Cüneyt Çakır'ın Torres'in pozisyonunda verdiği penaltı kararında hata yaptığını, faulün ceza sahası dışında olduğunu yazdı.





#Cüneyt Çakır
#Bayern Münih
8 yıl önce