|

Göztepe’nin çantası hazır golcüsü: Adis Jahovic

14 yıl sonra Süper Lig'e yükselen Göztepe, mazisine ve taraftarına yakışır bir çıkışa imza attı. 6 hafta sonunda 13 puan toplayarak 3. sıraya yerleşen sarı kırmızılıların kadrosunda en dikkat çeken isim ise Makedon futbolcu Adis Jahovic oldu. Sivasspor maçında kendi kalesine attığı golü hat trick yaparak telafi eden Jahovic, Rusya'da oynarken verdiği bir röportajında transferle ilgili iddialara 'çantam hep hazır' diyerek cevap vermişti. 30 yaşındaki futbolcu attığı gollerle çantasını uzun süre İzmir’de tutacağının mesajını da verdi.

Yeni Şafak
17:19 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 20:41 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Göztepe'nin Süper Lig'e yolculuğuna 20 golle katkı sağlayan Jahovic, Süper Lig'de çıktığı 6 maçta 6 gol atma başarısı göstermişti.
Göztepe'nin Süper Lig'e yolculuğuna 20 golle katkı sağlayan Jahovic, Süper Lig'de çıktığı 6 maçta 6 gol atma başarısı göstermişti.

Süper Lig'e muhteşem bir başlangıç yapan İzmir temsilcisi Göztepe, 6 hafta sonunda topladığı 13 puanla 3. sıraya yerleşti. Sarı kırmızılıların en dikkat çeken ismi Makedon golcüsü Adis Jahovic oldu.

Son oynanan Sivasspor mücadelesinde yaptığı hat-trick'le sahanın yıldızı olan Makedon golcü, 6 hafta sonunda 6 gole ulaştı. Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasına attığı 20 golle destek olan Jahovic, öyle görünüyor ki bu ligde de adından çokça söz ettirecek.

"Benim çantam hep hazır"

Göztepe'de oynadığı futbolla sarı kırmızılı taraftarların kahramanı olan Adis Jahovic'in kariyeriyle ilgili dikkat çeken bir detay bulunuyor. 30 yaşındaki futbolcu şimdiye kadar 9 takımın formasını giydi. Uzun süre bir takımda kalmayı tercih etmeyen Adis Jahovic bu yönüyle ilgili olarak Rusya'dan Türkiye'ye gelirken eski kulübüne özel bir röportaj vermişti.

  • "2 yıl bu takımdaydım burada yaşadım. Elbette böyle bir ortamdan gitmek zor, burada 1 sene kontratım olmasına rağmen, çok cazip bir teklif geldi ve ben de yeni bir ligde kendimi denemek istiyorum. İzmir güzel bir şehir ve denizi olan bir şehir. Ayrıca evim Almanya’da ve buraya göre yakın. Samara için ise, ilk geldiğimde kış aylarıydı ve doğrusu ilk zamanlar pek de hoşlanmamıştım. Ama daha sonra yolları ve şehri öğrendikçe insanları gördükçe fikrim değişti. Bunlardan sonra buradan gitmek elbette zor ama hayat böyle. Futbol hayatı böyledir, benim çantam hep hazırdır."

"No Adis, No Party..."

Göztepe'nin 1. Lig kadrosunda yer alıp Süper Lig'e getirdiği isimlerin başında gelen Jahovic, bu anlamda taraftarların da en çok ilgi gösterdiği oyuncu durumunda. Jahovic'in eski takımı olan Samara taraftarının kendisi için söylediği "No Adis, No Party" tezahüratı ise İzmir tribünlerinde en çok ilgi gören tezahürat.

Göztepe tarihine geçti

Adis Jahovic, Göztepe formasıyla şimdiye kadar çıktığı 41 maçta 27 gol atma başarısı gösterdi. Makedon golcü bu istatistiğiyle sarı kırmızılıların tarihine geçti. Göztepe'nin en fazla gol atan yabancı oyuncusu unvanını geçtiğimiz sezon elde eden Jahovic, 9 gollü John Nielsen’i geride bırakmıştı.


Oldukça samimi kişiliğiyle bilinen Jahovic, sezon başında yapılan transferlerle ilgili yapılan video çalışmasında taraftarlarını güldürmeyi başarmıştı;

https://www.youtube.com/embed/1RHhrVx6wGQ

#Adis Jahovic
#Göztepe
#Süper Lig
7 yıl önce