|

Cengiz altın için güreşecek

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın son gününde grekoromen stilde mindere çıkan Cengiz Arslan, altın madalya, Ali Cengiz ile Osman Yıldırım ise bronz madalya için mücadele edecek.

Yeni Şafak
14:53 - 28/06/2015 Pazar
Güncelleme: 11:56 - 28/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

66 kiloda Avusturyalı Christoph Burger karşısında teknik üstünlükle ve 9-0'lık skorla aldığı galibiyet ile şampiyonaya başlayan milli güreşçimiz Cengiz Arslan, Alman Andrej Kurockin'i 18-1'lik skorla ve sayı tuşuyla yenerek çeyrek finale yükseldi. Bulgar sporcu David Dimitrov'u 10-2'lik skorla ve teknik üstünlükle geçerek yarı finale adını yazdıran Arslan, Azerbaycanlı sporcu Ruhin Mikayilov'u 3-1 mağlup ederek final vizesini aldı. Genç pehlivan Arslan, akşam seansında Macar Otto Losonczi ile altın madalya için güreşecek.



Ermenilerle bronz maçları var

84 kilo ilk tur maçında Finli sporcu Tomi Metsomaki'yi 7-5 mağlup eden milli güreşçimiz Ali Cengiz, Azerbaycanlı İslam Abbasov'a 11-2 yenilerek final şansını kaybetti. Rakibinin finale yükselmesinden dolayı repesaj maçına çıkan Ali Cengiz, İsveçli güreşçi Zakarias Berg'i 7-4 mağlup etti. Cengiz, Ermeni sporcu Grigoryan Varuzh karşısında bronz madalya arayacak.



120 kilo ilk tur maçında Alman sporcu Jello Krahmer'i 8-0 yenen genç sporcumuz Osman Yıldırım, Gürcü Zviadi Pataridze'ye 4-0 gerideyken tuş oldu ve altın madalya şansını kaybetti. Rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçına çıkan Osman Yıldırım, Norveçli rakibi Oslar Mavrik'in maça çıkmaması sonucunda otomatik olarak galibiyet elde etti. Yıldırım, Ermeni güreşçi Edgar Khachatry ile bronz madalya maçına çıkacak.



55 kiloda Rus sporcu Arif Mirzaev karşısında 4-2 önde iken rakibine tuş olan genç güreşçimiz Necip Can Dokgöz, şampiyonaya veda etti.



Milli güreşçilerimizin final müsabakaları, 18:00'da Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde başlayacak.


#Cengiz Arslan
#Güreş
#Ali Cengiz
#Osman Yıldırım
9 yıl önce