|

Cengiz Ünder'in şutlarının sırrı ortaya çıktı

İtalya'nın Roma takımına transfer olan Cengiz Ünder, Avrupa kariyerine golle başladı. Şutlarıyla dikkat çeken milli yıldız hakkında, alt yapıdaki hocalarından dikkat çeken açıklamalar geldi.

Yeni Şafak
15:22 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:34 - 27/07/2017 Perşembe
AA
Roma'nın yeni yıldızı Cengiz Ünder, Tottenham'la oynanan hazırlık maçında ilk golünü atmayı başardı.
Roma'nın yeni yıldızı Cengiz Ünder, Tottenham'la oynanan hazırlık maçında ilk golünü atmayı başardı.

İtalya'nın Roma takımına transfer olan Cengiz Ünder'in yetişmesine katkı veren isimlerden Altınordu Yardımcı Antrenörü Ufuk Kahraman, milli futbolcunun gelişime açık olduğunu söyledi. Cengiz'in kendi yaş grubunda liderlik vasfının ön plana çıktığını ifade eden Kahraman, "Cengiz, gelişime açık bir oyuncu. Seninle konuşurken gözünün içine bakar, ne istiyor, ne anlatıyor der gibi onu almaya çalışır." dedi.

Kahraman, Cengiz'le çok özel antrenman yaptıklarını ifade ederek, milli futbolcunun attığı şutların sırlarını anlattı;
Genç oyuncusunun Altınordu formasıyla TFF 1. Lig'de ilk olarak Manisaspor maçında forma şansı bulduğunu hatırlatan Kahraman, şunları kaydetti:
  • "Cengiz'e maç kampında, 'Hoca seni bu hafta oynatmayı düşünüyor' dedim. Cengiz'in gözleri parladı. Diyaloğa girdiğin zaman çok iyi algılayabiliyor. Onunla konuştuğum zamanı çok iyi hatırlıyorum; çok heyecanlandı. Başarabileceğini, ona çok güvendiğimizi ve bunun üzerinden kalkabileceğini söylediğimi çok iyi hatırlıyorum. İnanılmaz bir katkı verdi, bireysellikten takım oyuncusuna dönmesi muhteşem bir olaydı."
Cengiz Ünder'in kariyeri...

Futbola 2007'de Bucaspor Futbol Akademisi'nde başlayan Cengiz Ünder, akademinin kurucu başkanı Seyit Mehmet Özkan'ın şirketleşme kararı alan Altınordu'da çoğunluk hisselerini almasıyla kariyerine 2013'ten itibaren bu takımda devam etti. Altınordu'da ilk lig karşılaşmasına 28 Aralık 2014'te TFF 1. Lig'de Manisaspor karşısında çıkan Cengiz Ünder, 2016-2017'de Medipol Başakşehir'e geçtikten sonra bu sezon da İtalya'nın Roma takımına transfer oldu.


#altyapı
#Cengiz Ünder
#Futbol
#gelişim
7 yıl önce