|

Cenk Gönen'den Şenol Güneş'e sitem

Sezon başında Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olduğunda siyah beyazlı taraftarların tepkisini çeken Cenk Gönen, o süreçle ilgili konuştu. Milli eldiven, Şenol Güneş'e sitem etti.

Yeni Şafak
15:33 - 22/05/2016 Pazar
Güncelleme: 12:57 - 22/05/2016 Pazar
Diğer
Cenk Gönen'den, Şenol Güneş'e sitem dolu açıklamalar.
Cenk Gönen'den, Şenol Güneş'e sitem dolu açıklamalar.

2010 - 2016 yılları arasında Beşiktaş'ın kalesini 6 yıl koruyan Cenk Gönen, siyah beyazlı takımda oynadığı dönemden, Galatasaray'a transferine kadar bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı.



Four Four Two Degisi'ne konuşan Cenk, Beşiktaş'I şampiyonluğa taşıyan teknik direktör Şenol Güneş'e sitem etti.



Cenk'in açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle.



'Şenol Güneş'in gelmesine çok sevindim'

  • Antrenmanlar, deplasman yolculukları, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden birinin yıllarca bir parçası olmak; takımdan ayrılanlara, aramıza katılanlara rağmen orada olmak, sokakta rahat yürüyemeyecek kadar çok sevilmek… Bunların hepsi Beşiktaş'ta geçirdiğim yıllarda yaşam tarzımı, hayata bakış açımı ve hedeflerimi şekillendiren şeylerdi. Beşiktaş'ta beş seneyi doldurmuş, çoğunlukla mutlu zaman geçirmiştim; aslında daha ziyade huzurlu. Sonra da başka bir hesap yapmaya gerek duymadım ve sözleşmemi dört yıl daha uzattım. Takımın başına Şenol Güneş'in geçeceğini duyduğum zaman artık huzurlu olmaktan çok mutluydum!



'Şenol Güneş bana kaşı önyargılı ve olumsuzdu'

  • Türk futbol tarihinin en iyi kalecilerinden biriyle çalışacaktım, sonrasında hayal kırıklığına uğratacağını bilmeden… Hazırlık döneminin başından itibaren beni zor günlerin beklediğini anlamıştım. Ne yaptım, ne ettimse hocanın “Seni takımımda düşünmüyorum” cümlesini kurmasına engel olamadım; en başından beri bana karşı geliştirdiği olumsuz ve önyargılı tutumu değiştiremedim…

'Anadolu kulüplerine gitmek istemedim'

  • Hocası tarafından istenilmediğim takımda ne yapabilirim diye düşünmeye fırsat bulamadan Şenol hoca benimle yeniden görüşmek isteyip “Seni Anadolu kulüplerinden biri istiyor. İstersen gidebilirsin” dedi. Bahsettiği kulübün teknik direktörü de beni arayıp ikna etmek istedi. Ona kibar bir şekilde olumsuz cevap vermeme rağmen kulüpteki olumsuz tabloyu değiştiremedim. Yaklaşık bir ay boyunca bu olumsuzluklar devam etti. Takımın patronu Şenol Güneş'ti ve doğru veya yanlış, o ne derse olacaktı. Kararına saygı duymak zorundaydım ve bir profesyonel olarak saygı duydum.



'Galatasaray'a gitmeyi ben istedim'

  • Menajerim sayesinde o dönem bana gelen tekliflerden haberdardım. Beşiktaş'tan kesin olarak gönderileceğimi öğrendikten sonra gideceğim takımın Galatasaray olmasını isteyen bendim ve menajerime de bunu söylemiştim. Kulüpler de kendi aralarında bonservisim konusunda anlaştıklarında Avrupa'da ülkemizi en iyi temsil eden takımın bir parçası olacağım için mutlu ve gururluydum.
  • Ama tabii ki o dönem beni gören her Beşiktaş taraftarı “Bunu neden yaptın?” diye soruyordu. “Seni çok seviyorduk be abi! Beşiktaş'ı niye bırakıp gittin?” diyenlerin, olayın tam olarak bu şekilde gerçekleştiğini bilmelerini isterim.




Arsenal'den 7 yaşındaki oyuncuya imza Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor'a transfer yasağı Trabzonspor'dan 4 yıllık imza


#Cenk Gönen
#Galatasaray
#Beşiktaş
#Şenol Güneş
8 yıl önce