|

Cenk'i biz kazandık

A Milli Takımımız, Eskişehir'de ağırladığı grup lideri Hırvatistan'ı mağlup ederek, Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'na katılma umutlarını son iki maça taşıdı. Cenk Tosun'un golüyle zafere ulaşan ay yıldızlı ekibimiz, puanını 14'e yükselterek 3. sıraya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 04:56 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Cenk'i biz kazandık
Cenk'i biz kazandık

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri I Grubu’nda mücadele eden A Milli Takımımız, gruptaki 8. maçında Eskişehir'de karşılaştığı Hırvatistan'ı 1-0 mağlup etti. Cenk Tosun'un golüyle sahadan galip ayrılan millilerimiz, bu zaferle puanını 14'e çıkartarak, umudunu kalan 2 maça taşıdı. İki takımın da kontrollü başladığı mücadelenin ilk ciddi atağı Hırvatistan'dan geldi. 5. dakikada Kovacic'in sağdan girerek vurduğu topu Volkan Babacan kornere çeldi. 11'de Sol kanattan Oğuzhan'ın ara pasoyla sıfıra inen arda topu içeri çevirdi ama Cenk'in kale ağzından yaptığı vuruş auta çıktı. 26'da soldan Caner Erkin'in ceza sahası içine yaptığı sert ortayı kaleci Subasic çift yumrukla uzaklaştırdı. İkinci yarıya Hırvatistan ataklarıyla başlandı. 57'de Modric'in ceza sahası yayı önünden verdiği kısa pasla topla buluşan Ivan Perisic'in boş pozisyonda vuruşu diğerin yanından dışarı çıktı. 69'da Caner Erkin ortasında Vida'dan seken top Hakan'ın önünde kaldı. Sert şut, Badelj'in sırtına çarpıp geri döndü.

75. dakikada Oğuzhan Özyakup'un şutu Subasic'ten geri geldi. Dönen topu tamamlayan Cenk Tosun, milli takımımızı 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sahadan 3 puanla ayrıldık.


Zekice oynadık

A Milli Takımı'mızın Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Hırvatistan karşısında zeki oynayarak maçı kazandıklarını söyledi. Maça çok iyi hazırlandıklarını dile getiren Rumen çalıştırıcı, "Çok iyi bir takım karşısında çok önemli bir galibiyet elde ettik. Çok zekice oynayarak, çok iyi organize olarak böyle bir galibiyet aldık. Futbolcularımızı çok iyi hazırladım. Beraberce Hırvatistan'ı tartıştık ve oyuncularım söylediğim her şeyi yaptılar" dedi. 2018 Dünya Kupası'na katılma umutlarının devam ettiğini belirten Lucescu, "Ukrayna'yı da yenseydik bu zaferden sonra çok daha büyük bir başarı elde edecektik. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Dünya Kupası'na katılma şansımızı diri tuttular. Maç içinde özverili ve disiplinli oynayan bir takıma karşı bu galibiyet elde edildi. İzlanda maçında da buna benzer bir oyun oynamamız lazım" diye konuştu. Futbolcuların performansını da değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı, "Tolga'yı listeye alamadık, Burak çok az antrenman yaptı. Arda'nın durumunu zaten biliyorsunuz. Umarım bu futbolcular takımlarında da oynayarak daha iyi seviyeye gelir. Çağlar ve Nuri harika iş çıkardı. Artık sahaya güvenerek koyabileceğimiz daha çok oyuncu var."

Hırvatistan karşısında bir ilk

Dünya Kupasına gitme umutlarını tazeleyen Milli Takım, tarihinde ilk kez 90 dakikalık normal sürede Hırvatistan'ı yendi. Ay-yıldızlı ekibimiz, Hırvatistan ile bugüne kadar oynadığı 8 maçı da normal sürede galip bitirememişti. İlk kez 1996'da Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye, o tarihten beri çıktığı 8 maçın normal sürelerinden 3 mağlubiyet ve 5 beraberlik çıkardı. EURO 2008'de 120 dakikası 1-1 eşitlike biten maçın penaltılarından zaferle ayrılan millilerimiz, adını yarı finale yazdırmış ve kağıt üzerinde rakibini ilk kez saf dışı bırakmıştı.

Cenk Tosun: Sözümüzü tuttuk

Hırvatistan'ı 1-0 yendiğimiz maçtaki tek golü kaydeden Cenk Tosun maçtan sonra "İlk yarıda benim alışkın olmadığım bir pozisyonda, açıkta oynadım. Daha önce de orada oynamıştım. Beki çıkartmamaya çalıştım. ikinci yarı Burak ağabeye destek olmaya çalıştım. Bugün bir taktik savaşı vardı sahada. Ya devam ya tamam maçıydı. Bütün arkadaşlarımı kutlamak istiyorum. 2 maçı da alırsak birinci olma şansımız var” dedi. Ukrayna maçından sonra kendi aralarında konuştuklarını ve savaşma sözü verdiklerini belirten milli golcü, "Savaşır ve iyi performans sergilersek Dünya Kupası'na gideriz. Çok iyi hazırlanmamız lazım. Herkes kulüplerinde oynamıyor. Kendimizi hazır tutmamız lazım" ifadelerini kullandı.


Bakan Bak Millileri yalnız bırakmadı

Maçı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da tribünden izledi. Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve diğer yöneticilerle birlikte izledi. Bakan Osman Aşkın Bak, maç sonu ise soyunma odasına inerek Milli futbolcuları tek tek kutladı. Futbolculara kısa bir konuşma yapan Bakan Bak, "Biliyorsunuz Türkler bitti demeden bitmez. Bizleri çok mutlu ettiniz" dedi.

#Milli takım
#Euro 2018
7 yıl önce