|

Çin futbolunda yeni kısıtlama

Çin Futbol Federasyonu kontrolden çıkan futbol takımlarının transfer harcamalarına yeni bir kısıtlama getirdi.

Yeni Şafak
16:09 - 14/06/2017 الأربعاء
Güncelleme: 16:17 - 14/06/2017 الأربعاء
Diğer
Çin futbolunda transfere harcanan yüksek meblağlar nedeniyle yeni önlemler alınıyor.
Çin futbolunda transfere harcanan yüksek meblağlar nedeniyle yeni önlemler alınıyor.

Çin Futbol Federasyonu bir açıklama yayınlayarak Süper Lig'de bulunan ve zarar gösteren kulüplerin yabancı futbolcu transferlerine 5.9 milyon euro (45 milyon yuan) sınırı getirdi.

CNN Türk'te yer alan habere göre, 19 Haziran'da başlayacak yaz transfer döneminden itibaren uygulanacak bu kısıtlamalarla milyon euroluk transferlerin son bulması bekleniyor.

Aynı kulüpler Çinli oyuncu transfer ederken de 2.6 milyon euro'dan (20 milyon yuan) fazla bonservis ücreti ödeyemeyecek.

Hülle transferine de önlem alındı

Çin Futbol Federasyonu'nun aldığı önlemler bununla da kalmadı. Çin Süper Ligi'ndeki kulüplerin Avrupa'da ortaklık yaptığı takımlar bulunuyor. Uyanıklık yapan bazı Çin kulüpleri transferleri hülle yoluyla bu takımlara yaptırıp daha sonra bunlarda o oyuncuları daha düşük transfer ücretiyle kadrolarına katıyorlar.

Federasyon buna da önlem alarak aralarında organik bağ bulunan kulüpler arasındaki transferlerde (örneğin Chongqing Lifan ile Granada, Jiangsu Suning ile Inter gibi) oyuncuların bu Avrupa kulüplerine transfer olduklarındaki tutarları baz kabul edecek.

#Çin Futbol Federasyonu
٪d سنوات قبل