|

Çin Seddi'ne imza attı ortalık karıştı

Yeni sezon hazırlıklarını Çin'de sürdüren NBA takımlarından Houston Rockets'ın oyuncusu Bobby Brown, Çin Seddi gezisinde attığı imzayla ortalığı karıştırdı.​ ​

Yeni Şafak
11:09 - 13/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:28 - 13/10/2016 Perşembe
Diğer
Beşiktaş'ın eski oyuncusu Bobby Brown, Çin Seddi gezisinde attığı imzayla ortalığı karıştırdı.
Beşiktaş'ın eski oyuncusu Bobby Brown, Çin Seddi gezisinde attığı imzayla ortalığı karıştırdı.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Sompo Japan'da forma giyen ABD'li guard Bobby Brown, Houston Rockets'ın yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Çin'de yaptığı düşüncesizce bir hareketten dolayı halktan sert tepki gördü.



Eurosport'un haberine göre; Yaklaşık 2200 yıl önce inşa edilen ve ülkenin en büyük kültürel miraslarından biri olan Çin Seddi'ne yapılan takım gezisi sırasında isminin baş harfleri ve forma numarasını Çin Seddi'nin duvarına kazıyarak imza atan 32 yaşındaki basketbolcu bu imzayı sosyal medya hesabından paylaştı.





''Burası evinin tuvaleti değil''


Bu paylaşımdan birkaç saat sonra Çin'de en çok kullanılan sosyal medya sitesi olan Weibo'da, ülkenin en ünlü kültürel mirasına yapılan bu hareketin Çin kültürü ve halkına saygısızlık olduğu gerekçesiyle yoğun tepki alan Brown, ''Bu karalamadan dolayı gururlu musun? Burası dünya mirasının bir parçası, evinin tuvaleti değil'' gibi yorumlarla karşılaştı.



Aldığı yoğun tepkilerin ardından fotoğrafı sosyal medya hesabından kaldıran ve bir mesaj yayımlayan Bobby Brown, "Bunun için çok özür dilerim. Ben asla zarar vermek istemedim. Çin kültürüne saygı duyuyorum. Beni affedeceğinizi umuyorum" yazarak Çin halkından yaptığı hata nedeniyle özür diledi.







#Houston Rockets
#Bobby Brown
8 yıl önce