|

Çipli kimlik amatör futbolu vurdu

Türkiye genelinde yeni kimliklere geçme süreci devam ederken yaşanan yoğunluk, İstanbul'daki bazı amatör futbol kulüplerine darbe vurdu.

Yeni Şafak
14:15 - 21/09/2017 jeudi
Güncelleme: 14:20 - 21/09/2017 jeudi
Diğer
Çipli kimlik kartları için başvurular 2 Ocak 2017'de başlamıştı.
Çipli kimlik kartları için başvurular 2 Ocak 2017'de başlamıştı.

Türkiye genelinde yeni kimliklere geçme süreci devam ederken, yaşanan yoğunluk İstanbul'daki bazı amatör futbol kulüplerini kötü etkiledi.

Yerelfutbol.com'da yer alan habere göre Amatör Futbol Uygulama Kitapçığı'na göre futbola yeni başlayacakların filiz lisans için TFF'ye fotoğraflı kimlikle başvurması gerekiyor. Kimliğinde fotoğraf olmayanlara randevu 1-2 ay sonrasına verilirken, yoğunluk nedeniyle nüfus müdürlükleri geçici belge vermeye de razı olmuyor. Bu nedenle İstanbul genelinde birçok kulüp mağduriyet yaşarken, geçen hafta sonu başlayan U14 Ligi'nde bazı takımlar futbolcularına lisans çıkaramadığı için ya maça gidemedi yahut eksik çıktı.

"İki ay sonraya randevu veriyorlar ama..."

Mağdur olan kulüplerden biri de Pendik Velibabaspor. Bordo-mavili ekibin genel koordinatörü Osman Kol yaptığı açıklamada konuyla ilgili şunları söyledi:

  • "Kulüp olarak büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bu hafta sonu U14 Ligi başladı ama biz daha sekiz oyuncumuza lisans çıkaramadık. Pendik Nüfus Müdürlüğü en erken iki ay sonrasına randevu veriyor. U14 Ligi zaten iki ay sonra bitecek. Yoğunluk nedeniyle artık nüfus müdürlüğü geçici belge vermeye de yanaşmıyor. Sistemler adeta kilit. Öyle ki kaymakamlıkta çalışan adam bile halen oğluna kimlik çıkarabilmiş değil."

İstanbul’da U14'ten sonra U16 da bu hafta sonu başlayacak. U16'da mücadele eden ekiplerin de benzer sıkıntılar yaşadığı belirtildi.

Çözüm 'Adalar' oldu
  • Kol, İstanbul'da çoğu ilçede aynı sıkıntının yaşandığını bu nedenle bazı futbolcu velilerinin, daha az yoğunluk olan Adalar ilçesine giderek yeni kimlik başvurusunda bulunacağını belirtti.
#Çipli Kimlik
#Amatör Futbol
il y a 7 ans