|

Çömlekçi'de başpehlivan Hasan Zeybek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen 10. Çömlekçi Yağlı Güreşleri, Akdeniz, Ege ve Marmara Bölgelerinden gelen 152 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Başpehlivanlığı Balıkesir'den Hasan Zeybek elde etti.

Yeni Şafak
21:29 - 10/05/2015 Pazar
Güncelleme: 18:42 - 10/05/2015 Pazar
AA

Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen 10. Çömlekçi Yağlı Güreşleri, 152 sporcunun katılımıyla yapıldı. Çömlekçi Mahallesi Güreş Sahasında yapılan güreşlere, tanınmış başpehlivanların yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında olduğu bine yakın kişi katıldı. Güreşler, minikler, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve baş gibi toplam 13 kategoride gerçekleştirildi.



Kıspetlerini giyen güreşçiler yağlandıktan sonra güreş sahasında boy gösterdiler. Tek tek seyircilere tanıtılan pehlivanlar güreşlerini başarıyla tamamladı.



Yağlı Güreş Ege Bölgesi Sorumlusu İnanç Güçlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağlı güreşlerin, yörenin yıllardan beri yapılan organizasyonlarından bir tanesi olduğunu söyledi. Muğla'da yağlı güreş potansiyelinin gün geçtikçe arttığını söyleyen Güçlü, "Ören'de, Köyceğiz'de yaptık, bugün de Bodrum'da yapıyoruz. 11 hakemle organizasyonu sürdürüyoruz" dedi.



Akşam saatlerine kadar süren güreşlerin sonunda, Baş altı güreşlerini Antalya'dan Serkan Duman, baş güreşlerinde de Balıkesir'den Hasan Zeybek birinci oldu. Dereceye giren sporculara çeşitli plaket ve kupaları verildi.

#Bodrum
#Muğla
#Güreş
#Çömlekçi
#Ege
#Bodrum Belediyesi
9 yıl önce