|

Çöplükten tesise, tesisten şampiyonluğa

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğunu daha önce ilan eden Ümraniyespor, 1993 yılında patlayan Hekimbaşı'ndaki çöplüğün düzenlenmesinin ardından tesisleşerek üst üste büyük başarılar yaşadı.

Yeni Şafak
11:02 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:15 - 28/04/2016 Perşembe
AA
Ümraniyespor Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğunu ilan etti ve PTT 1. Lig'e yükselme hakkı kazandı.
Ümraniyespor Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğunu ilan etti ve PTT 1. Lig'e yükselme hakkı kazandı.

Ümraniyespor, 1993 yılında patlayan Ümraniye'deki çöplüğün arazisine kurulan tesislere yerleşmesinin ardından sürekli yükselen grafik sergileyerek, Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti ve PTT 1. Lig'e yükselme hakkı kazandı.



Ümraniyespor Kulübü Başkanı Recep Yoğurtçu, Hekimbaşı'nda bulunan ve 1993 yılında yaşanan patlamayla gündeme gelen çöplük arazisi üzerindeki tesislerdeaçıklamalarda bulundu.



28 Nisan 1993 tarihinde patlayarak onlarca vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan çöplükten şampiyon bir takımın çıktığını belirten Recep Yoğurtçu, "Burada sıfırdan gelen bir başarı var. Biz yokluktan gelen bir takımız. Çöplük patlamasaydı tesis de olmayacaktı. Tesis olmasa belki böyle bir Ümraniyespor olmayacaktı." ifadelerini kullandı.



Ümraniyespor'un başarı yolculuğunun çöplüğün düzenlenmesiyle ilişkili olduğunu belirten Yoğurtçu, "Ümraniyespor'un başarıya giden yolu buradan geçiyor. 1995 yılında, o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan burayı spor tesisi alanına çevirdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Çöplük alanını rehabilite ederek tesis haline getirmemiş olsaydı bizim yapacağımız bir şey yoktu." diye konuştu.





Sloganımız: Çöplükten tesise, tesisten şampiyonluğa


Uzun yıllardır Ümraniye'de yaşadığını dile getiren başkan Yoğurtçu, çöplükte üreyen sivrisinekler yüzünden ilçe sakinlerinin büyük sıkıntı çektiğini belirterek, aynı bölgenin artık sivrisinek değil futbolcu ürettiğini söyledi.



Hekimbaşı Tesisleri'nin 1995'ten 2004 yılına kadar yatırım almadığını da belirten Recep Yoğurtçu, şunları kaydetti:



"2004 yılında Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can göreve gelince yeni yatırımlar başladı. İlk başta toprak saha ve iki tane halı sahamız vardı. Şimdi maçlarımızı oynadığımız sahamız, standart ölçülerde suni çim sahamız ve antrenman sahamızın yanı sıra, kapalı halı sahamız, tenis kortumuz ayrıca basketbol sahamız var. Futbolcularımız için restoranımız da bulunuyor. Buraya ayrıca 10 bin kişilik yeni bir stat yapacağız. 'Çöplükten tesise, tesisten şampiyonluğa' diye bir sloganımız var. Belediye başkanımız Hasan Can, Ümraniyespor'u sahiplendi ve bugünlere geldik. Bugünkü başarılarımız tesisin yapılmasıyla başlayan bir başarı."



Başkan Yoğurtçu ayrıca, ilerleyen dönemde, patlamada hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarıyla bir sosyal sorumluluk projesi yapmayı düşünebileceklerini belirtti.




Ümraniye Belediyesinden önemli destek aldıklarını ve kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmadıklarını belirten başkan Yoğurtçu, "Biz üzerimize düşeni yaptık. Yorucu bir sezonu şampiyonlukla tamamladık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Şampiyonluğumuz tüm Ümraniye'ye hayırlı olsun." dedi.



Takımlarını profesyonel liglere dahil ettikten sonra önemli bir çıkış yakaladıklarının altını çizen başkan Yoğurtçu, şu ifadeleri kullandı:



"Üst üste gelen şampiyonluklarla hep bir üst lige yükselmeyi başardık. Gelecek sezon da PTT 1. Lig'de mücadele vereceğiz. Kulüp yönetiminde ilkeli davranmamız, hızlı yükselişimizi sağladı. Hedeflerimizi uzun vadeli yaptık. Camia olarak kenetlendik ve arkasından başarı geldi. Stratejilerimizi 1 yıl öncesinden belirliyoruz ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz. Bu nedenle 1. Lig'in bizim açımızdan zor geçeceğini düşünmüyorum. 1. Lig'deki öncelikli hedefimiz kalıcı olmak. Daha sonra Süper Lig'in hayalini kuracağız."






Taşyürek: Tek vücut olunca başarı geldi


Ümraniyespor'daki ilk sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayan teknik direktör Ahmet Taşyürek ise takımdaki aile ortamının başarıyı getirdiğini aktardı.



Kendilerine güvenenleri mahcup etmemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Taşyürek, "İyi bir sezon geçirdik. Zaman zaman zorluklar yaşadık ancak bunu birlikte hareket ederek atlattık. İstikrar ve aile ortamı başarıyı getirdi." ifadelerini kullandı.



Gruplarında Sarıyer, Bandırmaspor, Menemen Belediyespor, Kırklarelispor gibi elit takımların yer aldığını, İstanbulspor'la da çok güzel bir rekabete girdiklerini anlatan Taşyürek, "Neticede ipi göğüsleyen biz olduk. Kulüp kendi prensiplerini, hedeflerini, çizgisini belirlemiş. Biz bu doğrultuda üzerimize düşeni yaptık. Ümraniyespor'da her teknik adamın çalışmak isteyeceği bir ortam var." şeklinde görüşlerini paylaştı.










#ahmet taşyürek
#çöplük
#Futbol
#PTT 1. Lig
#Recep Yoğurtçu
#Spor Toto 2. lig
#şampiyon
#Ümraniyespor
8 yıl önce