|

Cristiano Ronaldo'nun bilinmeyenleri

Dünya futbolunun en iyi isimleri arasında gösterilen Cristiano Ronaldo, sadece attığı goller ya da asistlerle değil saha dışında da oldukça dikkat çekici bir isim. Portekizli yıldızın kendi ayarındaki diğer futbolcuların aksine dövme yaptırmaması ve alkol kullanmamasının sebebi merak edilirken Filistin meselesindeki ilgili tutumu "Messi mi, Ronaldo mu?" sorusunun sorulduğu coğrafyamızda Ronaldo cevabının daha çok verilmesine sebep oluyor.

Yeni Şafak
16:40 - 16/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 17:39 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Cristiano Ronaldo kulüp kariyeri boyunca 714 resmi maça çıktı ve 541 gole imza attı.
Cristiano Ronaldo kulüp kariyeri boyunca 714 resmi maça çıktı ve 541 gole imza attı.

Portekiz futbolunun dünyaya sunduğu en önemli futbolcu olarak gösterilen Ronaldo, attığı goller, yaptığı asistler ve kazandığı başarılarla şimdiden tarihin en iyisi yorumlarının yapılmasına sebebiyet veriyor.

Dövme ve alkole karşı olması

Mesela bir çok futbolcunun yaptırdığı dövmeyi kendisinin yaptırmaması hep ilgi çekmiştir ve bunun nedeni merak edilmiştir. Ronaldo'nun dövme yaptırmamasının sebebi, sürekli olarak kan vermesi. Bunun dışında alkol kullanmaması da gittiği kulüplerde ve oynadığı ülkelerin basın organlarında sürekli olarak haber olmuştu. Yıldız futbolcunun alkol kullanmamasının sebebi ise babasının ölümü. Babasının hayattayken sürekli alkol aldığını ve onun bu durumundan rahatsızlık duyduğunu söyleyen Portekizli, alkol kullanmamaya and içmiş durumda.


Filistin'e olan ilgisi

Cristiano Ronaldo, futboldaki performansının dışında hayır kurumlarına yaptığı yardımlarıyla da biliniyor. Portekizli yıldız, özellikle İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında zulme uğrayan Müslümanlar için verdiği desteklerle sürekli gündem haline gelmişti.

  • 2012 yılında Altın Ayakkabı ödülünün açık arttırmada satılmasına izin veren Ronaldo, buradan elde edilen 1.5 milyon euroluk gelirin Filistinli çocuklara verilmesini sağlamıştı. Yıldız isim bununla birlikte 2013 yılında İsrail'le oynadıkları maçta formasını rakip takım oyuncusuna vermemişti.





#Cristiano Ronalo
#Portekiz
6 yıl önce