|

Cüneyt Çakır'dan skandal

Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Konyaspor'a 2-1 yenilerek şampiyonluk yarışında ağır darbe aldı. Mücadeleye maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın kararı damgasını vurdu. Sarı-lacivertlilerin maçın henüz 2. dakikada yediği gol ofsayt ve el tartışmalarını beraberinde getirdi.

Yeni Şafak ve
08:54 - 10/04/2016 Pazar
Güncelleme: 10:08 - 10/04/2016 Pazar
Yeni Şafak
Konyaspor-Fenerbahçe maçına hakem Cüneyt Çakır'ın kararları damga vurdu.
Konyaspor-Fenerbahçe maçına hakem Cüneyt Çakır'ın kararları damga vurdu.

Hakem Cüneyt Çakır, Torku Konyaspor'un 2. dakikada attığı golde ofsayt pozisyonunu göremedi; ayrıca Ömer Ali'nin pozisyonda topu eliyle kontrol ettiği iddia edildi.



Skubic'in sağ kanattan pasında ceza alanına hareketlenen Ömer Ali'nin top ayaktan çıktığı andaki konumu pieroya göre 3 cm ofsayt olarak görüldü. Pozisyonda daha sonra Ömer Ali'nin pasla buluşturduğu topu Dimitar Rangelov ağlara göndererek Konyaspor'u 1-0 öne geçirdi.






Maçın 18. dakikasında ise hava topu mücadelesinde Alves, Ömer Ali'nin üzerinden zıplayarak topu taca attı. Ömer Ali kendisine yapılan müdahale sonrasında maçın hakemi Cüneyt Çakır'a ciddi şekilde itiraz etmeye başladı. Bu sırada Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, taç çizgisi kenarındaki Ömer Ali'nin yanına giderek topu göğsüne doğru vurdu ve çabuk başlamasını istediği yönünde jest ve mimikler yaptı. Yaşanan bu olaya da seyirci kalan hakem Çakır, daha sonra hiçbir olay yaşanmamış gibi maçı devam ettirdi.








'İki hakem hatasından gol yedik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Torku Konyaspor karşısında hakem hataları nedeniyle mağlup olduklarını söyledi. Maçın hemen başında 2 tane üst üste hakem hatasıyla golü kalelerinde gördüklerini belirten Portekizli teknik adam, “Kontrolde el, sonrasında ofsayt vardı. Erken gol sonrasında toparlanmak kolay değildi. 1-1'i yakaladık. İlk yarı daha iyi taraf bizdik. İkinci yarıda 1-2 tane pozisyon ürettik. Golü bulabilirdik. Biz golü isterken kalemizde gördük. Ama futbol böyle" dedi. Henüz her şeyin bitmediğini belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, en büyük rakipleri Beşiktaş'ın da puanlar kaybedeceğine inandığını kaydetti. Portekizli çalıştırıcı, Volkan Şen'i yorulduğu için oyundan aldığını da sözlerine ekledi.


































#konyaspor
#fenerbahçe
#cüneyt çakır
#ofsayt
8 yıl önce