|

Daha önce gelmeliydim

A Milli Takım teknik direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu, “Amacım, bütün oyuncuların bu ülkeye hizmet etmelerini sağlamak. Arda Turan ile görüşeceğim" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:50 - 5/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Daha önce gelmeliydim
Daha önce gelmeliydim

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu ile resmi sözleşme imzaladı. Lucescu'nun geliş sürecini anlatan Demirören, "Lucescu ile çok ani bir konuşma ile hallettik. Benim kendisi ile temasım 31 Temmuz öğleden sonra olmuştur" dedi. Fatih Terim'in tazminat maddesine de açıklık getiren Demirören, "Tazminat konusunda, yönetim kurulumuz ile konuşacağız ve kendisine ileteceğiz" şeklinde konuştu. Konuşmasına Fatih Terim'e teşekkür ederek başlayan Lucescu, "Bu teklifi kabul etmemde Türk insanlarının sevgisi etken oldu. Beşiktaş ve Galatasaray'da çalıştım, bundan sonra da Fenerbahçe taraftarının da bana sevgi, sempati duyacağını düşünüyorum. Sayın Fatih Terim'e teşekkür ediyorum, sanki hayatlarımız birbirini takip ediyor. Fatih Terim'i çok seviyorum, büyük saygı duyuyorum, kendisinin de aynı şekilde benimle ilgili bu düşünceleri olduğunu biliyorum. Umarım Fatih Terim, Galatasaray'ın başına geçer" ifadelerini kullandı. A Milli Takımı bırakan Arda Turan ile görüşeceğini ifade eden Lucescu, "Benim amacım, bütün oyuncuların bu ülkeye hizmet etmelerini sağlamak. Arda Turan ile görüşeceğim. Arda Turan'ın acı çektiğini görebiliyorum, Milli Takım'ın da ona ihtiyacı var, aynı şekilde Arda Turan'ın da Milli Takım'a ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. Lucescu, TFF'nin önerdiği yıllığı 2.5 milyon Euro'dan 2+1 yıllık sözleşmeye imza attı. Diğer yandan Rumen teknik adamın yardımcılıklarını Levent Şahin ve Beşiktaş'tan eski öğrencisi Tayfur Havutçu'nun yapacağı öğrenildi.

  • A Milli Takım ile sözleşme imzalayan Lucescu, "Türkiye'ye belki daha önce gelmeliydim.Galatasaray, UEFA maçından sonra takıma yardımcı olmam konusunda bir teklif yaptı; sportif direktörlük. Galatasaray'a bu pozisyonda çalışmayacağımı ilettim, 31 Temmuz'da sayın başkan Demirören bana bu teklifi sundu. Ben sahada olmak istedim ve federasyon da bana bu yönde teklif yaptı. Çok zor bir durumda olmamıza rağmen bu durumu kabul ettim. Dostlar zor zamanda belli olur. Her şey çok çabuk gelişti" şeklinde konuştu.
#Milli Takım
#Türkiye
#Mircea Lucescu
7 yıl önce