|

Daha önce yaptık yine yaparız

Türkiye Futbol Direktörü Terim, 2-0 kazanılan Finlandiya maçı sonrası, oyuncularına EURO 2016 elemelerini örnek vererek, “Orada da ilk 3 maçtan sonra adımızı Fransa'ya yazdırdık. İnanırsanız yine çıkar ve Rusya'ya gideriz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2017 Pazar
Güncelleme: 02:14 - 26/03/2017 Pazar
Yeni Şafak
A Milli Takım
A Milli Takım

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda, önceki gün sahasında karşılaştığı Finlandiya'yı 2-0 yenerek puanını 8 yapan A Milli Futbol Takımımız'da, Teknik Direktör Fatih Terim'in karşılaşma sonrası oyuncularıyla yaptığı toplantıda, EURO 2016 elemelerini örnek verdiği ve dünya kupasına katılacaklarına inanmalarını istediği öğrenildi. Gruptaki ilk 3 maçında hanesine 2 puan yazdırabilen, son 2 maçını ise kazanarak umutlarını artıran ay yıldızlı takımın deneyimli teknik adamının, “Euro 2016 elemelerinde de grup maçlarına istediğimiz gibi başlayamamıştık. İlk 3 maçtan sonra gösterdiğimiz dirençle adımızı Fransa'ya yazdırdık. İnanırsanız yine çıkar ve Rusya'ya gideriz” dediği öğrenildi.



KOSOVA'YA ÖZEL DİKKAT


Deneyimli teknik adamın, üzerinde durduğu bir diğer noktanın ise 11 Haziran'da yapacağımız Kosova maçı olduğu ifade edildi. Rakibin, son sırada olmasının kendilerini yanıltmaması gerektiğini belirten Terim'in, “Rakibi küçümsemenin nelere yol açabileceğini hiç birinize söylememe gerek yok. Artık, kayba tahammülümüz bulunmuyor. Kazanarak, Eylül ayındaki maçlara daha iddialı çıkalım” ifadelerini kullandığı belirtildi.



  • Gönül'de sakatlık şoku
  • Finlandiya karşılaşmasında sağ ayağına darbe alan Gökhan Gönül'ün detaylı kontrolleri sonrasında, tedbir amaçlı olarak yarın Moldova ile yapılacak hazırlık maçının aday kadrosundan çıkarılmasına karar verildi. Gönül'ün sakatlanmasına ilişkin ileri tetkik uygulamaları yapılması ve tedavisine kulübünde devam edilmesi uygun bulundu. Öte yandan Ömer Toprak, Volkan Babacan ve Volkan Şen, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in izni ile kamptan ayrıldı. Bu üç futbolcu da Moldova karşılaşmasının kadrosunda olmayacak.
  • Türkiye iyi çıkış yaptı
  • Türkiye'nin, Finlandiya'yı 2-0 yenmesini, Fransa'nın yüksek tirajlı gazetelerinden L'Equipe, “Türkiye iyi çıkış yaptı” manşetiyle duyurdu. Gazete, A Milli Takım'ın 6 ay öncesine göre çok rahatladığını belirtildi.
#Türkiye
#Kosova
#Finlandiya
7 yıl önce