|

Damiao'da mutlu son

İlk görüşmede yıllık 2.5 milyon Euro garanti ücret ve 3 milyon Euro imza parası isteyen Leandro Damiao, Taffarel'in çabaları sonrası yıllık 2 milyon Euro ve 1.5 milyon Euro imza parasına ikna edildi. Son dakika pürüzü yaşanmazsa Damiao, G.Saray'ın yeni golcüsü olacak.

Yeni Şafak ve
06:00 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 06:30 - 12/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Galatasaray, uzun süredir forvet hattına takviye olarak düşündüğü Leandro Damiao'da mutlu sona ulaştı. Eski kulübü Santos ile mahkemelik olan ve son olarak davayı kazanarak serbest kalan Brezilyalı forvet, sarı-kırmızılı yönetimle masaya otururken, taraflar bu kez masadan anlaşarak kalktı. 1.87 boyundaki 26 yaşındaki yıldızla yıllık 2 milyon Euro garanti ücret karşılığında anlaşma sağlandı. Sözleşmesinin elinde olmasını koz kullanarak G.Saray'dan ilk görüşmede 3 milyon Euro imza parası isteyen Damiao, G.Saray yönetimiyle yaptığı son görüşmede 1.5 milyon Euro'ya imza parasına ikna oldu. Kaleci antrenörü Claudio Taffarel, Damiao'nun ikna edilmesinde önemli rol oynarken yine Taffarel sayesinde yıllık ücret talebinde de 500 bin Euro'luk bir indirimde olumlu sonuç alınmıştı. Transferde son dakika pürüzü yaşanmadığı takdirde Damiao, G.Saray'ın yeni forveti olacak.



BREZİLYA DIŞINA HİÇ ÇIKMADI


Kariyeri boyunca hiç Brezilya dışında oynamayan ve İnternacional'in B takımında forma giyerken A takımına seçilen Brezilyalı forvet, en büyük çıkışını burada yaptı. 4 yılda kulübünde 115 maçta 48 gol attı; piyasa değerini 22 milyon Euro'ya çıkardı; Güney Amerika Süper Kupası ve Libertadores kupalarını kaldırdı. 13 milyon Euro bedelle Santos'un yolunu tutan Leandro Damiao, bekleneni veremedi; Cruzeiro'ya kiralandı; Santos ile mahkemelik olarak serbest kaldı. 2012 Olimpiyatları'nda Neymar, Hulk, Oscar ve Pato ile birlikte Brezilya'nın hücum gücünü oluşturan Damiao, uzun boyu ve hava toplarındaki etkisiyle dikkat çekerken, 'sihirbaz' lakabıyla tanınıyor.



Galatasaray'dan Medjani bombası


Galatasaray'ın, alacakları ödenmediği gerekçesiyle Trabzonspor'dan ayrılan Carl Medjani ile prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi. 30 yaşındaki Cezayirli futbolcuya 2 yıllık teklif sunan sarı-kırmızıların olumlu yanıt aldığı; Medjani'nin menajerinin önümüzdeki günlerde İstanbul'a geleceği öne sürüldü.



Çoraba sponsor!


Galatasaray, futbol takımının lig ve kupada giyeceği çoraplara Ariston firması ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Sponsorluk anlaşması yarın TT Arena'da düzenlenecek törenle imzalanacak. Anlaşmanın detayları bu toplantıda duyurulacak.



Linnes rötar yaptı


Galatasaray'ın yeni transferi Martin Linnes bugün İstanbul'a gelecek. Transferde son aşamaya gelinen Molde'nin sağ bek oyuncusu, bugün saat 17.10'da İstanbul'a gelecek. 24 yaşındaki Norveçli futbolcunun yarın yapılacak olan sağlık kontrolünün ardından da Antalya'ya gelip, sarı-kırmızılı takımın kampına katılması bekleniyor.






#Galatasaray
#Libertadores
#Amerika Süper Kupası
#Leandro Damiao
#Taffarel
8 yıl önce