|

Darüşşafaka henüz hazır değil

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka Doğuş'un başantrenörü Oktay Mahmuti, "Henüz hazır olduğumuzu söyleyemeyiz" dedi.

Yeni Şafak
11:52 - 26/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:10 - 26/09/2015 Cumartesi
AA

Mahmuti, önceki sene Süper Lig'e çıkan bir ekip olarak 1 yıl sonra THY Avrupa Ligi'nde mücadele edeceklerini hatırlattı. Bu durumun kendilerine sorumluluk yüklediğini belirten Mahmuti, "Umarım üstesinden geliriz. Hazırlıklarımıza 20 Ağustos'ta başlamakla beraber, birçok oyuncuyu daha geç kadromuza ekledik. Henüz hazır olduğumuzu söyleyemeyiz. Zaten hazır olmamız da beklenemez açıkçası. Bu süreçleri hem birbirimizi daha iyi tanıyabilmek hem daha iyi bir sinerji oluşturmak için kullanıyoruz" diye konuştu.



Mahmuti, geçen sezon Basketbol Süper Ligi'nin zorlu geçtiğini, bunun da müsabakalarda alınan sonuçlarda görüldüğünü anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Seyirci açısından çok keyifli bir lig oldu. Bu sene de en az geçen sezon kadar belirsiz bir lig bekliyorum. Türk takımlarından 4 tanesinin Avrupa Ligi'ne katılması önemli. Elbette diğer Avrupa kupalarında mücadele edecek ekipler de var. Herkes farklı bir iddiayla ortaya çıkıyor. Bu, ligi zorlaştırıyor ama aynı zamanda seyirci açısından ligi keyifli bir hale getiriyor. Hiçbir maçı önceden tahmin etmek mümkün olmayacakmış gibi geliyor."



'En dengeli gruptayız'

THY Avrupa Ligi için hem takım olarak hem de kulüp olarak tecrübesiz olduklarını belirten Mahmuti, şunları kaydetti: "Bunun üstesinden herkesin üstün gayretiyle gelmeye çalışıyoruz. Tabii ki tecrübeden söz ettiğimizde 'hiç kimse tecrübesiziz' demez ama zaman geçtikçe daha iyi analiz edebilir. Hem yönetimin hem de takımda herkesin gayretiyle en iyi şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz. İlk başta hedef tabii ki Top 16'ya girmek olacaktır. En dengeli grupta yer alıyoruz. Avrupa Ligi'nin kolay olması beklenemez. Zor bir süreç ama üstesinden gelmeye çalışacağız."


#basketbol
#Darüşşafaka Doğuş
#Oktay Mahmuti
#THY Avrupa Ligi
9 yıl önce