|

Demirören ile dört yıl daha

6 ismin başkan aday adayı olarak girdiği seçimde 60 imza şartını tek yerine getiren Yıldırım Demirören yeniden TFF başkanı oldu. 26 mükerrer imzanın geçersiz sayıldığı seçimde Demirören, 214 destek imzasıyla tek başına adaylık hakkı kazandı; 214 oyla TFF başkanlığına yeniden seçildi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/06/2015 Cuma
Güncelleme: 08:44 - 26/06/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu, dün Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda başkanını belirledi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, tek aday olarak girdiği seçimde 4 yıllığına daha başkan seçildi. Yıldırım Demirören, 219 delegenin oy kullandığı genel kurulda 214 oy alarak yeniden göreve geldi.



Ankara 'da dün saat 11.00'de başlayan kongrede 226 delegenin katılımıyla çoğunluğun sağlandığı açıklandı. Daha sonra önerge kabul edilirken dilekçe ve öneriler okundu. Delege bilgilendirilmelerinin yapılmasının ardından Divan Kurulu başkanlığı seçimi yapıldı. Mehmet Baykan divan başkanlığına getirilirken başkan aday adaylarının seçime giriş şartlarını yerine getirip getirmediğine bakıldı. Daha sonra genel kurul gündemi oylaması ve divana imza yetkisi kabul edildi. Son olarak da Divan Kurulu, adaylık başvurularını alırken; mevcut Başkan Yıldırım Demirören'in 240 imza topladığı açıklandı. Haluk Ulusoy'un da geçerli sayıya ulaştığı kaydedilirken kaç imza aldığı konusunda ilk etapta bir açıklama yapılmadı.



26 mükerre imza

297 delegenin imza hakkı olduğu TFF Seçimli Genel Kurulu'nda Yıldırım Demirören'in 240 destek imzasına rağmen, Ulusoy'un 'geçerli imzaya' ulaşmasının açıklanması 'mükerrer imza' durumunu ortaya çıkardı. Bunun üzerine Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, iki adayın listelerini incelemeye aldı ve Genel Kurul'a da 20 dakika ara verildi. Mükerrer imzaların fazlalığından dolayı ilk etapta 20 dakika olarak açıklanan aranın sona ermesi 1 saati geçti. Listelerin kontrolünden sonra 26 imzanın mükerrer olduğu açıklandı.



Ulusoy 39'da kaldı

Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan, Yıldırım Demirören'in 240, Haluk Ulusoy'un 65 imzayla adaylık başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Mükerrer olan 26 oy geçersiz sayılınca Yıldırım Demirören ve Haluk Ulusoy'un imza sayısından düşüldü ve 39'da kalan Ulusoy, '60 delege şartını' yerine getiremedi. En başta yeterli imzayı bulamayan Bülent Gürkut, Ayhan Sağaltıcı, Ümit Sarıkaya ve Adil Yazıcıoğlu'nun ardından Ulusoy da adaylık şartını sağlayamayınca Yıldırım Demirören, tek listeyle seçime girdi. 214 oy alan Demirören, tek aday olduğu seçimde yeniden TFF Başkanlığı'na seçildi.



İmzaları geri çekme talebi reddedildi

Mükerrer imza kullananan 26 delegeden bazıları, Divan Kurulu'na dilekçe vererek adaylardan birinden imzalarını çekmek istediklerini bildirdi ancak Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay'ın örnek teşkil edecek kararları okunarak bu durumun mümkün olmadığı belirtildi. Mükerrer olan 26 imza geçersiz sayıldı.



Demirören'den Ali Dürüst sürprizi

TFF Olağan Genel Kurulu'nda son ana kadar kulisler devam ederken sürprizler de ardı ardına geldi. Yıldırım Demirören'in listesine giren Can Çobanoğlu, dün sabah seçim öncesi listeden çıkartıldı ve TFF Başkanı, yerine Galatasaray eski yöneticisi Ali Dürüst'ü listeye aldı.


#Türkiye Futbol Federasyonu
#Yıldırım Demirören
#Mehmet Baykan
#Ali Düşmez
#Haluk Ulusoy
9 yıl önce