|

Denizli: Kafamda iki isim var

Galatasaray teknik patronu Mustafa Denizli, yardımcı antrenör konusunda, 'Kafamda 1-2 isim var, ancak son karar verilmedi' açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
14:44 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:43 - 14/01/2016 Perşembe
Diğer

Sarı-Kırmızılı takımın Teknik Direktörü Mustafa Denizli, devam eden Antalya kampında basın toplantısı düzenledi.



Mustafa Denizli'nin konuşmasının satır başları şu şekilde;


"İki yeni transfer aramıza katıldı. Ryan Donk forma giyme şansı da buldu. Transfer yaparken gelecek arkadaşların belli bir yaş kategorisinin altında olmasını istedik. Donk'u buradan ayrı tutuyoruz. 20-25 yaş arası oyuncular olacak. Bu yüzden transfer zor oluyor"



'Biz istedik kulübü izin vermedi'

"Şimdiye bu kapsamda 3 tane görüştüğümüz oyuncuyla anlaşma sağlayamadık. Hatta 30 dakika önce bu yaş grubundaki oyunculardan biriyle görüştük, ancak kulübü izin vermedi"



"Süreç biraz yavaş ilerliyor ama hafta sonu itibarıyla üçüncü transferi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki hafta ortasında ise bir diğer transferi bitireceğiz. Söylediğim tüm hamleler 20-25 yaş arası oyuncular. Arkadaşlarımız yakın temas halinde. Her saat başı rapor alıyoruz."




'3-4 oyuncuyla yollar ayrılacak'

"Oynayacağımız son maçın ardından bizimle olamayacak arkadaşlarda belli olacak. 3-4 oyuncuyla yolları ayırmayı düşünüyoruz."



"Görev yaptığım tüm takımlarda benim yardımcım olan tüm arkadaşlar teknik direktörlük yolunda ilerledi. Bu doğrultuda futbolu yeni bırakmış isimler bakıyorum ama şu ana kadar o ismi bulabilmiş değilim. Kafamda 1-2 isim var, ancak son karar verilmedi."



'Her şeyi değiştirmek için çalışıyoruz'

"Geldiğimiz günden beri 9 maç oynadık. Bu maçlar öncesinde yalnızca 2 kez çalışma fırsatı bulduk. Bizi zorlayan konuları ortadan kaldırmak için gayret ediyoruz. Fiziki çalışmalarımız sürüyor. Florya'nın restaurantından, yatakhanesine kadar her şeyiyle ilgileniyoruz. Yalnızca takımı düzeltmek söz konusu değil. Mental olarak da çalışmalar yapıyoruz. Sağlıksız gördüğüm her şeyi değiştirmek için uğraş veriyoruz."



'Umut konusunda anlayış bekliyorum'

"Umut Bulut tek başına değerlendirilecek bir unsur değil. Tüm takım o seviyede olmasa da o denli üzüntüler yaşadı. Futbolda forvet oynayan herkesin kaçırdığı pozisyonları Umut da yaşadı. Futbolcunun o anki ruh hali, takımdaki herkesi etkiledi. Taraftarı biraz daha anlayışlı olmaya davet ediyorum. Daha önce yaşanan gereksiz polemikler, sözleşme konuları yüzünden Umut konusunda taraftar sabırsız olabilir ancak Galatasaray taraftarı sağduyu konusunda en büyük örnekleri göstermiş bir taraftar grubudur"



Podolski ve Sneijder'in sağlık durumu

"Sakat futbolcuların durumuna gelecek olursak, sezon başından beri devam eden sorunların tam manada sağlığa kavuşmaması ve istenen fedakarlıklar nedeniyle bu durumdayız. Lukas Podolski bazı maçlarda ağrı kesici ile oynadı. Hem benim dönemimde, hem de benden önce. 3 hafta tedavi olacak. Sonrasında yeniden bizimle olacak.



Sneijder'in yan bağlarında ödem oluştu. Tam sağlıklı değil. Ancak hem tedavi, hem de çalışmayla durumu iyi gidiyor. Sneijder de duruma pozitif. Fiziksel olarak yüzde 100 olmasa da görev yapabilecek durumdalar."



'Daha alınacak çok puan var'

"Benim hayatımda yaptığım kontratlar hep 1 yıllıktır. İlk defa bundan daha uzun süre kontrat imzaladım. Bu da amacımın ne olduğunu gösteriyor. Buraya gelirken de Galatasaray'ın yol haritasını belirleyerek geldim. Bu takımın camiayı ve taraftarı mutlu edebilmesi tek hedefimiz. Önümüzde iki güçlü rakip ve puan farkı var ancak herkes birbiriyle oynayacak. Alınacak çok puan var. Koşullar değişecek. Tüm planlarımız önümüzdeki yılları garanti altına alıp, mücadeleyi de sürdürmek."


#mustafa denizli
#galatasaray
#transfer
#basın toplantısı
8 yıl önce