|

Deplasman fırtınası

Yeni sezonun ilk 2 maçında hanesine 4 puan yazdıran Trabzonspor, 2016-2017 sezonunun 15. haftasında Başakşehir'le İstanbul'da oynadığı karşılaşmanın ardından dış sahada yenilgi yüzü görmedi. Bordo-mavililer, son 10 deplasman maçında ev sahiplerine kök söktürürken bu mücadelelerin hepsinde rakip fileleri havalandırmayı başardı.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 10:12 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
​Deplasman fırtınası
​Deplasman fırtınası

Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Trabzonspor, Süper Lig'de en uzun süre dış sahada mağlup olmayan takım unvanını elinde bulunduruyor. En son geçen sezonun 15. haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir'e 1-0 mağlup olan bordo-mavililer, 17 Aralık 2016'da oynanan bu karşılaşmanın ardından dış sahada 247 gündür rakiplerine boyun eğmiyor. 2017 yılının deplasmandaki tek yenilgisiz takımı olan Karadeniz ekibi, son 10 dış saha maçında 6 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, geçen sezonun ikinci yarısında Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 3-1, Antalyaspor'u 3-0 yenerken Atiker Konyaspor, Adanaspor ve Fenebahçe ile 1-1 berabere kaldı. Karadeniz ekibi, bu sezon da ilk deplasman maçında Fenerbahçe karşısından sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak dış sahada yenilmezliğini sürdürdü.

HER MAÇTA GOL ATMAYI BAŞARDI

Trabzonspor, son 10 deplasman maçında da gol atma başarısı gösterdi. Bordo-mavililer, söz konusu karşılaşmalarda 16 gol kaydetti. Karadeniz ekibi, 10 karşılaşmada 22 puan toplayarak, dış sahada iyi bir puan ortalaması yakaladı. Trabzonspor'da geçen sezon ara transferde kadroya katılan futbolcular, bordo-mavili takım forması altında ligde deplasman yenilgisi yaşamadı. Trabzonspor'un geçen sezon ara transfer döneminde renklerine bağladığı San Lorenzo'dan Emmanuel Mas, Sporting Lizbon'dan Joao Pereira, Beşiktaş'tan Olcay Şahan, İspanya'nın Leganes takımından Carl Medjani ve Akhisar Belediyespor'dan Hugo Rodallega, 10 maçtır deplasman yenilgisi görmedi. Trabzonspor, 2010-2011 sezonundaki 8 maçlık dış sahada yenilmezlik serisini, geçen sezonun 33. haftasındaki Fenerbahçe beraberliğiyle 9'a çıkararak geride bırakmıştı.

BU ONUR BİZE YETER
Trabzonspor Şenol Güneş Spor Kompleks Koordinatörü Gökhan Saral, Fenerbahçe müsabakasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, sarı-lacivertlilere karşı alınan beraberliğin iyi bir sonuç olmadığını söyledi. 50. yıl yürüyüşünde 1 puanın kendilerini üzdüğünü belirten Saral, "Kadıköy’de bir puana kahrolan Trabzonspor, sevinçten çılgına dönen Fenerbahçe. Bu ayıp size, bu onur bize yeter! Kadıköy’de hem yönetimimiz, hem takımımız adına yakışır bir duruş sergilenmiştir. Her şey daha güzel olacak" dedi.

BURAK 161 YAPTI

Trabzonspor’da Burak Yılmaz, Süper Lig'deki 161. golüne ulaştı. Golcü oyuncu, Süper Lig’de Manisa'da 9, Beşiktaş'ta 7, Eskişehir'de 2, G.Saray'da 82 ve Trabzon'da 61 kez ağları havalandırdı. Milli futbolcu, ligde forma giydiği takımlarla, F.Bahçe'ye ise 6 gol attı. Milli oyuncu, sarı-lacivertlilere karşı en çok golü ise yeni sezonla birlikte 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında formasını giydiği Trabzonspor’da attı. Burak, Fenerbahçe’ye karşı attığı 6 golün 4’nü bordo-mavililerle kaydederken, 1 golü G.Saray, 1 golü de Manisa’da attı.

KUCKA'DA KIRIK

Bu arada Fenerbahçe maçının 20. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Burak için yapılan açıklamada, kasığında ağrı oluştuğu ve bugün MR çekileceği belirtildi. Aynı maçta sakatlanan Kucka'nın burnunda çökmeli kırık olduğu ve kendisi için hazırlanacak özel bir maskeyle çalışacağı ifade edildi.

SOSA OLMAZSA SİSSOKO

Trabzonspor, uzun süredir arayışlarını sürdürdüğü 10 numara pozisyonu için sona yaklaştı. Karadeniz ekibi, kulübü Milan'la prensipte anlaşma sağladığı Jose Sosa'yı ikna etmek üzere. İtalya ekibi ile Arjantinli yıldız için 4 milyon Euro karşılığında el sıkışan bordo-mavililer, Sosa'ya da yıllık 2.7 milyon Euro'luk teklif sundu. Milan, Beşiktaş'tan 7.5 milyon Euro'ya aldığı Sosa için Trabzonspor'la 4 milyon Euro'ya prensipte anlaşmasının ardından Kucka harekete geçti. Geçen sezon birlikte forma giydiği arkadaşını arayan Kucka, oyuncuya Trabzonspor hakkında bilgi verdi. Bu görüşmenin ardından Karadeniz ekibine gelmeye ikna olan Sosa'nın, 2.7 milyon Euro'luk teklife de sıcak baktığı belirtildi. Beşiktaş ile iki sezonda 78 maça çıkıp, 5 bin 907 dakika sahada kalıp 14 gol atan ve 22 asist yapan Arjantinli yıldız, Milan'da ise 19 maçta bin 334 dakika sahada kaldı ve 3 asist yaptı.


FRANSIZ YILDIZ İÇİN TEMAS SÜRÜYOR

Karadeniz ekibinin 10 numara pozisyonu için ısrarcı olduğu bir diğer isim ise Tottenham'dan Moussa Sissoko. Sosa transferinde olası bir pürüz çıkması halinde takıma kiralık olarak takviye edilmesi beklenilen Fransız futbolcu, daha önceden de Trabzonspor'da forma giymek istediğini belirtmişti. Ancak İngiliz ekibinin kiralık olarak gönderilmesine yanaşmadığı oyuncu için Başkan Muharrem Usta harekete geçti. Sosa için Milan ile yakın ilişkilerini sürdüren Usta, İngiliz ekibiyle de birebir görüşüyor. Tottenham'ın kadrosunda düşünmediği Sissoko için şu ana kadar bonservis bedeliyle satın alma teklifi gelmemesi, Trabzonspor'u bu transferde bir adım öne çıkarıyor.

#Sosa
#Trabzonspor
7 yıl önce