|

Derbide süpriz olabilir

Teknik direktör Riekerink ile yola devam edeceklerini açıklayan G.Saray Başkanı Özbek, Kadıköy'deki F.Bahçe derbisine taraftarlarla beraber gideceğini söyledi. Maçın sonucu ile ilgili iddialı konuşan G.Saray Başkanı, “Kadıköy'den sürpriz bir sonuç çıkabilir” dedi. Başkan Özbek, G.Saray'ın yarıştan kopmasının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2016 среда
Güncelleme: 03:35 - 9/11/2016 среда
Yeni Şafak
Dursun Özbek
Dursun Özbek

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, dün İstanbul'da katıldığı Sports and Business Summit paneli sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray taraftarıyla beraber Kadıköy'e gideceğini açıklayan Başkan Özbek, "Fenerbahçe maçına taraftarlarla birlikte gideceğim. Türk sporuna ve barışına hizmet etmeliyiz. Çok güzel bir maç olacak. Mücadele yeşil sahada kalmalı. Mücadele tribünlere, başka yere sıçramamalı. Çünkü bu futbol, futbolun skoru yeşil sahada olur" dedi. Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları derbi karşılaşması için "Kadıköy'den sürpriz sonuç çıkabilir" ifadesini kullanan Özbek, "Derbiye her zaman hazırlandığımız gibi hazırlanacağız. Şunu çok önemsemiyorum, orada kazanamadık ama futbol üç neticeli bir oyun. Sonucun ne olacağını kimse bilemez. Galatasaray oraya kazanmak için gidecek. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda her an sürpriz çıkabilir" şeklinde konuştu.



HER ZAMAN YARIŞIN İÇERİSİNDEYİZ


Dursun Özbek, Galatasaray'ın, Süper Lig'de şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğunu ifade etti. Futbolda galibiyetler gibi mağlubiyetlerin de olduğunu belirten Dursun Özbek, "Galatasaray'ın kazandığı gibi kaybettiği maçlar da olacaktır. Hiç mağlup olmadan ligi bitirmek çok nadir. Dolayısıyla bu üç neticeye bizim saygı göstermemiz lazım. Ancak yarışın her dönem favorisi olma hususundan vazgeçmiş değiliz. Galatasaray'ı motive edecek hareketlerimizden vazgeçmememiz lazım. İki maç kaybetti diye Galatasaray'ın yarıştan kopması söz konusu değil. İddia ediyorum, Galatasaray şampiyonluğun en önemli adaylarından biridir" diye konuştu.



SAHADAKİ EMEK KATLEDİLİYOR


Süper Lig'de geçen hafta Medipol Başakşehir ile oynadıkları maçın hakemi Ali Palabıyık'ı da eleştiren Dursun Özbek, şunları kaydetti: "Hakemler için konuşmama kararı almıştım. Fakat son oynadığımız maçta... El insaf yahu... Ben o maçı yöneten sayın hakemin karşılaşmayı bir daha seyretmesini istiyorum. Hepiniz o maçı seyrettiniz. Farklı şeyler düşünmek istemiyorum. Hakem müessesesini yıpratmak amacıyla söylemiyorum ama hatalar öyle bir seviyeye geliyor ki sahadaki emek katlediliyor. Lütfen son maçımızı hakem ve MHK izlesin, yorum yapsın. Onların açıklaması önemli. Bizim açıklamalarımız o kadar önemli değil. Biz çünkü tarafız. Tarafsız olan federasyon, MHK'nın başkanları izlesinler ve yorumlarını yapsınlar. Kimseden ses yok."



BAY RİEKERİNK'İ DESTEKLİYORUZ


Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'i başarılı bulduklarını anlatan Başkan Özbek, "Riekerink hala bizim hocamız ve hala başarılı bulduğum bir hoca. Dolayısıyla Riekerink ile ilgili söyleyebileceğim hiçbir şey yok. Riekerink desteklediğimiz, arkasında durduğumuz ve başarılı bulduğumuz bir hocamız. Sayın Fatih Terim de şu anda milli takımın hocası. Bunun hakkında yorum yapmak yanlış olur. Galatasaray'ın hocası Bay Riekerink'tir. Galatasaray, Bay Riekerink ile yoluna devam edecektir. Yönetim olarak Bay Riekerink'i destekliyoruz, kulübü başarıya götüreceğine son derece inanıyoruz. Herkes bunu böyle bilsin" şeklinde görüş belirtti.







Yasin geri döndü


Galatasaray'da bir süreden beri 21 yaş altı takımıyla birlikte antrenmanlara çıkan Yasin Öztekin, affedildikten sonra ilk kez dün akşam A takımla idmana çıktı.Galatasaray, iki günlük iznin ardından Süper Lig'in 11. haftasında 20 Kasım Pazar günü Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü. Süper Lig'in 9. haftasındaki Adanaspor maçında oyundan alınmasına gösterdiği tepki sonrası kadro dışı kalan ve 21 yaş altı takımıyla çalışan Yasin Öztekin'in cezası sona ererken, deneyimli futbolcu A takımla idmanlara başladı.



Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen idman, ısınma hareketleri ve koordinasyon çalışmasıyla başladı. Pas ve topa sahip olma çalışmalarıyla devam eden antrenmanda, takım halinde savunmadan hücuma geçiş organizasyonları üzerinde duruldu. İdman, altıya altı çift kale maçla tamamlandı. Milli takım kamplarında bulunan Fernando Muslera, Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Wesley Sneijder, Martin Linnes, Armindo Bruma, Aurelien Chedjou, Tolga Ciğerci ve Luis Cavanda ile izinli Lukas Podolski'nin idmanda yer almadı.


#Yasin Öztekin
#Galatasaray
#Dursun Özbek
7 лет назад