|

Destan yazdık

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi grup maçında İngiliz devi Manchester United karşısında tarihi bir zafere daha imza attı. Moussa Sow’un jeneriklik, Lens’in harika golleriyle rakibini deviren sarı-lacivertliler, bir haftalık aradan sonra grupta yeniden liderliğe yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/11/2016 Cuma
Güncelleme: 02:15 - 4/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Manchester United'ı 2-1 yenerek Kadıköy'de İngiliz ekibi karşısında galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Fenerbahçe maça fırtına gibi başladı. 2. dakikada Mousa Sow jeneriklik bir golle takımını öne geçirdi. Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortada Sow'un rövaşatında top harika bir şekilde ağlarla buluştu 1-0. Bu gol taraftara Tuncay Şanlı'nın 2004 yılında yine Manchester United'a Kadıköy'de attığı rövaşata golünü hatırlattı.



21'de Martial'ın pasında Rooney cezasahası içinde buluştuğu topu bomboş pozisyonda iyi kontrol edemeyince Skrtel araya girip kornere attı. Sezon başından beri Fenerbahçe taraftarlarının bir mücadeleye ilk defa bu kadar etkisini gösterdiği maçta sarı-lacivertliler, devreyi ilk yarı 1-0 önde kapadı. 60'da Fenerbahçe bu kez Lens'in ayağından müthiş bir gole daha imza attı. Ceza sahası dışı sağ çarprazında İbrahimovic'in Mehmet Topal'a yaptığı hareket sonrası hakem faul düdüğünü çaldı. Topun başına geçen Jeremain Lens, kalecinin uzanamayacağı yere gönderdiği top ağlarla buluştu 2-0. 69'da Lens'in sağ kanattan yerden gönderdiği pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike'nin şutunu kaleci De Gea ayaklarıyla çıkardı. 79. dakikada Lens'in cezasahası içi sağından arka direğe doğru attığı topta Emenike, bomboş pozisyonda topa yetişemedi. 88'de Manchester United adına tek golü Rooney kaydetti. 2-1. Mücadelede başka gol olmayınca maç bu skorla bitti.







Herkes çok mutluydu

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi maçında Manchester United'i 2-1 yendiği karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Dirk Advocaat, gerçek bir takım performansı gerçekleştirdiklerini belirterek, “2 gol attık daha fazlasını da atabilirdik. Bir çok pozisyona girdik ama değerlendiremedik. Manchester United gibi müthiş ve çok üst düzey bir takımla mücadele ettik. Soyunma odasında herkes çok mutluydu. Ama bu maçı unutup pazar günkü lig maçına odaklanmamız lazım” dedi. Emenike'nin kutlamalara katılmayıp soyunma odasını terk etmesi sorulan Hollandalı çalıştırı, “Bunu bana değil, ona sorun” diyerek tepkisini dile getirdi.



FENERBAHÇE GALİBİYETİ HAK ETTİ


Manchester United Teknik Direktörü Jose Mourinho ise maç sonu yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin hak ettiği bir galibiyet kazandığını belirtti. Biz kötü başladık, Fenerbahçe ise rahattı diyen Portekizli çalıştırıcı, "Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi finali gibi oynadı, biz ise yazın oynanan bir hazırlık maçında gibiydik... Fenerbahçe'den daha iyi durumdayız. Zorya'yı kendi sahalarında yenseler 10 puan olacaklar. Son maçta Fenerbahçe ya da Feyenoord kaybedecek" değerlendirmesinde bulundu.






Ne gol ama!

Moussa Sow'un Manchester United maçının 64. saniyesinde attığı muhteşem gol, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kaydettiği en erken golü olarak tarihe geçti. Bu aynı zamanda, Kasım 2002'de Basel'in Jimenez ile bulduğu golden sonra Manchester United'ın Avrupa Kupaları'nda kalesinde gördüğü en erken sayı oldu. Fenerbahçe'ye sezon başında dönen Senegalli forvet, Avrupa Kupaları'nda sarı-lacivertli forma altında en son 6 Ağustos 2013 tarihinde Salzburg'a gol atmıştı. Sow'un tarihe geçen golü sosyal medyada da büyük yankı buldu. Özellikle Fenerbahçe'nin eski yıldız futbolcuları, Sow'un golüne kayıtsız kalamadı. Eski yıldızlar, Twitter'da Sow'un golüyle ilgili mesajlar attı. Alex de Souza "Sow" yazıp alkış emojisiyle birlikte mesaj paylaştı. Pierre van Hooijdonk da "What a goal! (Ne gol ama!)" şeklinde tweet attı.



Allah'a şükürler olsun


Manchester United'e harika bir gol kaydeden Sow, maç sonu yaptığı açıklamada, "Öncelikle Allah'a şükürler olsun attığım golden ve galibiyetten dolayı. Taraftarımız mümkünse her maça gelsinler. Biz onlarla daha güçlüyüz" dedi.




#Fenerbahçe
#Manchester United
#UEFA Avrupa Ligi
7 yıl önce