|

20 yıllık özlem bitecek mi?

Şampiyonluk parolasıyla girdiği yeni sezonun ilk haftasına puan kaybıyla başlayan Fenerbahçe, bordo-mavili rakibini yenerek hem 20 yıllık yenilmezlik serisini devam ettirmek hem de taraftarlarını mutlu etmek istiyor. Trabzonspor, geçen hafta aldığı galibiyetin ardından başlattığı '50. yılda şampiyonluk' yürüyüşünü, İstanbul'da F.Bahçe'yi yenerek sürdürüp, hem Trabzon'a 3 puanla dönmek hem de Kadıköy'deki şanssızlığını kırmanın peşinde.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 09:37 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe ile Trabzonspor bugün saat 21.45'te Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
Fenerbahçe ile Trabzonspor bugün saat 21.45'te Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

Sezona şampiyonluk parolasıyla giren takımlardan Fenerbahçe ve Trabzonspor, bugün Kadıköy'de kozlarını paylaşacak. Ligin ilk haftasında Göztepe ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada rakibiyle 2-2 berabere kalarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan sarı-lacivertliler, yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı futbolcularla sezonun ilk derbisini kazanarak, hem Göztepe maçındaki puan kaybını unutturmak hem de bordo-mavililere karşı İstanbul'daki 20 yıllık yenilmezlik serisini sürdürmek istiyor. Trabzonspor ise, ligin ilk haftasındaki 2-1'lik Atiker Konyaspor galibiyetiyle başlattığı '50. yılda şampiyonluk' yürüyüşünü, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenerek devam ettirmenin peşinde. Sarı-lacivertlileri, Kadıköy'de en son 23 Ağustos 1997'de 3-1 mağlup eden ve rakibi karşısında yaptığı son 20 dış saha maçında 12 yenilgi, 8 beraberlik alan Karadeniz ekibi, bu kez şanssızlığını kırarak Trabzon'a 3 puanla dönmeyi amaçlıyor.

FIRTINA DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

Ligde, geçen sezonun 15. haftasında deplasmanda Başakşehir'e 1-0 mağlup olan Trabzonspor, dış sahada 245 gündür yenilmiyor. Karadeniz ekibi, 17 Aralık 2016 tarihinde oynanan bu karşılaşmanın ardından, son 9 deplasman maçında 6 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Bordo-mavililer, Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor ve Çaykur Rizespor'u 1-0, Akhisar Belediyespor'u 3-1, Antalyaspor'u 3-0 yenerken; Atiker Konyaspor, Adanaspor ve Fenebahçe ile 1-1 berabere kaldı. Geçen sezon ligin 33. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile oynanan maçın ardından soyunma odası koridorlarında rakip kulübün idarecisine yönelik yaptığı hareket nedeniyle 2 maç ceza alan Onur Recep Kıvrak'ın takımdaki yerini alması bekleniyor. Geçen sezonun son haftasındaki Bursaspor ve bu sezonun ilk haftasındaki Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyerek cezasını tamamlayan tecrübeli file bekçisi, Fenerbahçe maçında tekrar formasına kavuşmuş olacak. Trabzonspor'da zorlu karşılaşma öncesi sakatlıkları bulunan Castillo ile Medjani, kadroda yer alamayacak.

KANARYA, SON 3 MAÇINI DA KAZANAMADI

Geçen sezon ligde sahasında oynadığı son iki maçta Antalyaspor'a 1-0 yenilip, Trabzonspor'la 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi Sturm Graz'la (1-1) yenişemedi. Sarı-lacivertliler, seyircisi önündeki son galibiyetini 30 Nisan'da Çaykur Rizespor karşısında 2-1'lik skorla aldı. Diğer yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, yeni transfer Giuliano Victor de Paula'yı ilk 11'de oynatmaya hazırlanıyor. Hafta başında transferi tamamlanan ve takımla çalışmalara başlayan Brezilyalı futbolcunun, Trabzonspor maçında "10 numara" pozisyonunda forma giymesi bekleniyor. Kocaman, santrafor bölgesinde ise ağrıları geçen Robin van Persie ile yeni transfer Roberto Soldado arasında tercih yapacak. Sakatlıkları süren Fernandao ve Mehmet Ekici forma giyemeyecek. Ekici, Vardar maçına saklanacak.


Aykut Kocaman
sistemi değiştiriyor

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, bugün Trabzonspor ile yapılacak karşılaşmada sistem değişikliğine gitmesi bekleniyor. Deneyimli teknik adamın, Giuliano’ya ilk 11’de şans vermesi, Ozan Tufan ve Mehmet Topal’ı ise yedek kulübesine çekerek, tek ön liberoda Josef ile oynaması bekleniyor. Kaleyi Volkan Demirel'in geri alması, Neustadter'in de stoperdeki yerine dönmesi bekleniyor. Kocaman'ın, karşılaşma öncesi oyuncularıyla yaptığı toplantıda, son iki karşılaşmada alınan sonuçları unutmalarını istediği ve, "Kendimiz gibi oynarsak rahat bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum. Sahaya çıkın, rahat olun ve oyundan keyif alın. Size güvenim tam. Siz de kendinize güvenin yeter. Taraftarımızın önünde onlara önemli bir galibiyet armağan edelim" dediği belirtildi.


Kaptan dümene geçiyor

Kadıköy'de Fenerbahçe ile ktirik bir maça çıkacak Trabzonspor'da gözler takımın deneyimli kalecisi ve kaptanı Onur Kıvrak'ta olacak. Geçen sezon oynanan F.Bahçe maçında aldığı iki maçlık cezası nedeniyle bu sezonun ilk karşılaşmasını kaçıran 29 yaşındaki file bekçisi, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ifade ederek, “Konyaspor maçı ile iyi bir giriş yaptık. Şimdi, Fenerbahçe maçına odaklandık. 20 yıldır Kadıköy'de galip gelemediğimizin bilinciyle sahaya çıkacağız. İstanbul’a kazanmaya gidiyoruz" dedi.


  • Derbi için sabırsız
  • Fenerbahçe’nin yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı isimler arasında yer alan Fransız yıldızı Mathieu Valbuena, Trabzonspor maçını sabırsızlıkla bekliyor. Takım arkadaşlarının kendisine bordo-mavili takımla yapacakları karşılaşmanın önemini anlattığını ifade eden Valbuena, “Trabzonspor maçını sabırsızlıkla bekliyorum. Büyük maçlar beni her zaman heyecanlandırmıştır. Böyle karşılaşmalarda forma giymek ve takımıma katkı yapmak bana büyük bir keyif veriyor, böyle maçlarda daha iyi oynadığımı söyleyebilirim” diye konuştu.

Roberto Soldado: Gol atmak istiyorum

Fenerbahçe'nin forvet hattını takviye etmek için İspanyol ekibi Villarreal'den kadrosuna kattığı golcü oyuncu Roberto Soldado, bugünkü Trabzonspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Kendisini çok iyi hissettiğini belirten İspanyol forvet, bordo-mavili takımla yapılacak karşılaşmada forma giymeye hazır olduğunu ifade etti. 32 yaşındaki golcü oyuncu, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Teknik direktörümüz Aykut Kocaman'ın istekleri doğrultusunda sahaya çıkmaya hazırım. Trabzonspor maçında gol atarak, taraftarların bana gösteriği sevgiye karşılık vermek istiyorum” dedi.

Kral'ın boşu yok

Süper Lig’de bugün Fenerbahçe ile Ülker Stadyumu’nda karşılaşacak olan Trabzonspor, rakibi karşısında deplasmanda 20 yıldır süren galibiyet özlemine son vermek istiyor. Bu anlamda, bordo-mavililerin mutlak olarak ağları havalandırması gerekiyor. Bu bilinçle sahaya çıkacak olan Karadeniz ekibinde gözler hiç kuşkusuz sezonun ilk haftasında oynanan Atiker Konyaspor maçında 2 gol birden atarak sezona fırtına gibi giren golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın üzerinde olacak.


FENERBAHÇE FİLELERİNİ 5 KEZ HAVALANDIRDI

Kariyerinde Beşiktaş, Vestel Manisaspor, Fenerbahçe, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Galatasaray formalarını giyen Burak Yılmaz, bu takımlarla Fenerbahçe filelerini 5 kez havalandırdı. Yıldız oyuncu, sarı-lacivertlilere karşı en çok golü ise 2009-2010, 2010-2011 ve 2011-2012 sezonlarında formasını giydiği Trabzonspor’da attı. Burak, Fenerbahçe’ye karşı attığı 5 golün 3’nü bordo-mavili takımın formasını giydiği dönemlerde atarken, 1 golü Galatasaray ve 1 golü de Manisaspor’da forma giydiği dönemde kaydetti. Trabzonspor 2011 senesinden beri Fenerbahçe kalesine 3 gol attı. Bunların 2’sini 32 yaşındaki milli golcü atarken, diğerini ise Bero kaydetti.

  • Ezeli rekabette 120. randevu
  • Fenerbahçe ile Trabzonspor, tarihlerinde bugüne kadar 119 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 48'ini sarı-lacivertli takım kazanırken, bordo-mavililer 37 mücadeleden galibiyetle ayrıldı. İki takım arasındaki 34 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Geçtiğimiz sezon iki takım arasında Trabzon’da oynanan ilk maç 3-0 F.Bahçe’nin üstünlüğü ile sona ererken, İstanbul’daki ikinci maç 1-1 bitti. İki takım arasında İstanbul'daki 57 resmi ve özel maçta F.Bahçe'nin 27, Trabzon'un 11 galibiyeti bulunuyor. 19 maç ise berabere bitti.

Ülker Stadı tıklım tıklım dolacak
Fenerbahçe taraftarları, bu sezon ligde kendi sahalarında yapacakları ilk karşılaşma olan Trabzonspor maçına büyük ilgi gösteriyor. Kale arkası tribün biletleri tükenirken, diğer tribün biletlerinin de maç saatine kadar tükenmesi bekleniyor. Ülker Stadı’nın, Trabzonspor maçında kapalı gişe olması bekleniyor. Sarı-lacivertli taraftarlar, karşılaşma öncesi tüm futbolcuları tribünlere çağırarak destek verecek. Öte yandan Fenerbahçe taraftarları, sarı-lacivertli kafileyi Samandıra Can Bartu Tesisleri'nden Ülker Stadı'na uğurlayacak. Taraftarların, takımlarına oluşturacakları konvoyla stada kadar eşlik etmeleri bekleniyor. Öte yandan, İl Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar üzerine bordo-mavili taraftarlar tribünlerde yer alamayacak.

#Fenerbahçe
#Trabzonspor
#Derbi
#Kadıköy
7 yıl önce