|

Diego Lugano, Brezilya'da kahraman ilan edildi

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Diego Lugano, Sao Paulo tesislerini basan ve futbolculara yumruk atan holiganları yatıştırdı. Olayların büyümesini engelleyen 36 yaşındaki Uruguaylı futbolcu, Brezilya'da kahraman ilan edildi.

Yeni Şafak
16:23 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 13:48 - 28/08/2016 Pazar
Diğer
Diego Lugano takım arkadaşlarını holiganların elinden kurtardı. (Haber:Skorer)
Diego Lugano takım arkadaşlarını holiganların elinden kurtardı. (Haber:Skorer)

Sao Paulo'nun ligde aldığı kötü sonuçların ardından yüzlerce öfkeli taraftar, takımın tesislerini bastı. İdman yapılan sahaya giren taraftarlar nedeniyle korku dolu anlar yaşandı. Holiganlar futbolculara fiziki müdahalede bulundu.






Holiganları Lugano yatıştırdı

Michel Bastos ve Wesley Lopes'e yumruk atan ve saldıran grubu sakinleştirmek ise Diego Lugano'ya düştü. Skorer'de yer alan habere göre; ligde 11. sırada bulunan takımın yöneticilerini maçları satmakla, futbolcuları ise isteksiz oynamakla suçlayan taraftarların önüne geçen Uruguaylı futbolcu, holiganları yatıştırdı.







Lugano daha sonra olay yerine gelen güvenlik güçleriyle taraftar arasına giderek set çekti. En sonunda tüm taraftarlara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Lugano, tüm taraftarlarca sessizce dinlenildi ve sözleri alkışlarla kesildi. Brezilya'da kahraman ilan edilen Lugano'nun, Sao Paulo taraftarı tarafından idol olduğu bildirildi.






Coritiba maçı ertelenebilir

Tesislere giren taraftarlar kulübe maddi zarar da verdi. Olayın ardından yüzlerce forma, futbol topu ve diğer takım ekipmanlarının çalındığı ortaya çıktı. Çıkan olaylar nedeniyle Sao Paulo'nun bugün oynaması gereken Coritiba maçının ertelenmesi gündeme geldi.

#Sao Paulo
#Diego Lugano
8 yıl önce