|

Djokovic: Çocuk yapın!

Wimbledon'da tek erkeklerde şampiyon olan dünyanın 1 numarası Novak Djokovic sporculara "evlenin ve çocuk yapın" çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
08:52 - 13/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:18 - 13/07/2015 Pazartesi
DHA

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek erkekler finalinde 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, İsviçreli Roger Federer'i 7-6, 6-7, 6-4 ve 6-3'lük setler sonunda 3-1 yenerek 3. kez Wimbledon'da kupayı kaldırdı.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Novak Djokovic, "Evlendiğim günden bu yana çok az turnuvada mağlup oldum. Tüm sporculara evlenmelerini ve çocuk sahibi olup keyfini çıkarmalarını tavsiye ediyorum" dedi.



Evlilik yıl dönümünü Wimbledon'da kutladı

Bir yıl önce Wimbledon'da şampiyon olduktan sonra o gün bir kilisede evlenerek yeni bir hayata başladığını belirten Sırp raket, "Hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. İnanılmaz keyif aldığım bir dönem. Bugün de evliliğimizin yıldönümünü kutluyoruz. Ben sadece sporcu değilim aynı zamanda bir baba ve eşim. Bu denge benim iyi bir oyuncu olmamda büyük etken" şeklinde konuştu.


Sırp raket, gazetecilerin, Merkez kortun neredeyse tamamının rakibi Roger Federer'i desteklemesinin kendini nasıl hissettirdiği sorusuna ise, "Federer ile nerede oynarsan oynayayım durum hep aynı oluyor. O bir şampiyon. Çok sempatik ve herkes tarafından sevilen biri. Bu desteği almak için kariyeri boyunca çok çalıştı ve hak ettiği bir destek. Bunu kabul etmem lazım. Tek yapabileceğim şey aynı desteği alabilmek ve gönülleri kazanabilmek için Roger kadar çalışmak" diye cevap verdi.



'Sakin bir zihin kazanıyor'

Karşılaşma ile ilgili düşüncelerini de ifade eden Djokovic, "Bu tür maçlarda sakin olanın kazandığına dikkati çekerek, "Sessiz ve duru bir zihin maçı kazanır. Sporda öğrendiğim en önemli şeylerden biri de sonuç ne olursa olsun bir an önce kendine gelip her şeyi geride bırakmak ve geleceğe bakmak. Yarın yeni bir gün ama şimdi bu günün tadını çıkarmak lazım" dedi

#Tenis
#Wimbledon
#Novak Djokovic
#Çocuk
9 yıl önce