|

'Doğu Türkistan' deyince transfer iptal oldu

Kasımpaşa'dan ayrılan Alpaslan Öztürk, kendisini isteyen Çin Ligi ekiplerine 'Aldığım paranın yüzde 10'u Doğu Türkistan'daki Müslümanlara bağışlansın' deyince transfer iptal oldu.

Yeni Şafak
10:13 - 29/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:49 - 29/06/2015 Pazartesi
Diğer

Kasımpaşa'dan ayrılan Alpaslan Öztürk, Çin Ligi'nden iki takımdan yüksek teklifler aldı ancak Türk yıldızın bir talebi takım yetkililerini transferden vazgeçirdi.



Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre Çin takımlarının yetkilileri Alpaslan'ın menajeri ile temas geçtiler. Menajerden onay alndıktan sonra Alpaslan ile de konuşuldu. Alpaslan'ın, Çin'den aldığı paranın yüzde 10'unu Doğu Türkistan'daki Müslümanlara ve Türkler'e bağışlanacağını söylemesi üzerine, aracılar transferi gerçekleştirmekten vazgeçtiklerini belirttiler. Hatta, bunu kulüplerinin başkanlarına söyleyemeyeceklerini çünkü bunun Çin'de büyük tepki alacağını ifade ettiler. Alpaslan da bu durum üzerine, "Siz bilirsiniz" diyerek transferden vazgeçti.



'Halk yiyecek ekmek bulamıyor'

Alpaslan, kendisine ait facebook hesabından; "Olsun, varsın. Vazgeçsinler. Biz ekmeğimizi her yerde kazanırız, Doğu Türkistan'da halk yiyecek ekmek bulamıyor. Allah onlara yardım etsin" ifadelerini kullandı. Alpaslan Öztürk bu durumu facebook hesabından doğruladı.

#çin ligi
#doğu türkistan
#kasımpaşa
#alparslan öztürk
9 yıl önce