|

Dünya kulüpleriyle aynı projelere sahibiz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kendilerini daha güzel günlerin beklediğini belirterek, “ Galatasaray, Real Madrid, Barcelona gibi bir dünya markası ve dünya kulüpleriyle benzer projelerimiz var. Başarı, mali yapının düzelmesinin bir eseridir. Sabırla bu projeleri takip ediyor ve sürdürüyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:13 - 19/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Dursun Özbek
​Galatasaray Başkanı Dursun Özbek

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, bir üniversite ile imzalanan işbirliği anlaşması öncesinde düzenlenen panele katıldı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Özbek, kulübün mali yapısını düzeltmek için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini dile getirerek, "Hangi düzeni kurarsanız kurun eğer bozuk bir mali yapıyla yürüyorsanız başarı şansınız yok. Kulübün sürdürülebilir bir mali yapısı olması gerekiyordu. Bu manada gayrimenkullerin geliştirilmesi suretiyle bir çalışma yaptık. Bu projeler başarıyla sürmektedir. Galatasaray, Real Madrid, Barcelona gibi bir dünya markası ve dünya kulüpleriyle benzer projelerimiz var. Galatasaray'da başarının gelmesi mali yapının düzelmesinin bir eseridir. Sabırla bu projeleri takip ediyor ve sürdürüyoruz. Hiç endişe etmeyin Galatasaray çok iyi yolda. Daha güzel günler bizi bekliyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANIMIZ'A TEŞEKKÜRLER

Türkiye'nin futbolda Avrupa'nın gerisinde olduğunu aktaran Özbek, "Türkiye, aradaki farkı çabuk kapatmak zorunda. Bu ülkelerde futbolun oynandığı tarz ile Türkiye'de oynanan tarz belli. Burada Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız futbol sevdalısı ve eski bir futbolcu. Türk futboluna büyük değer ve destek veriyor. Her bölgede çok modern statlarımız var. Sayın Cumhurbaşkanımız futbolumuzun gelişmesine ve büyümesine büyük katkı sunuyor" ifadelerini kullandı.

CEZALAR BİREYSELLEŞMELİ

Aynı zamanda Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olan Özbek, sporda şiddet ve ırkçılığı önlemek için çalışma yaptıklarını vurgulayarak, "Önceliğimiz sporun içindeki provokatif konulara el atmak. Verilecek cezaların bireyselleştirilmesi hususu üzerinde çalışıyoruz. Yasada bu konuda değişiklikler yapılabilir. Yeni yapılan statlarımızda şiddete bulaşanları tespit etmek son derece mümkün. Bu kişilerin sağlıklı şekilde belirlenmesi ve spor müsabakalarından uzaklaştırılmasıyla şiddetin büyük ölçüde engellenebileceğini düşünüyoruz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız'ın istediği doğrultuda çalışmalarımızı yapıyoruz" dedi.

  • Derbi her zaman önemlidir
  • Dursun Özbek, Süper Lig'de 22 Ekim Pazar günü Fenerbahçe ile yapacakları derbi maçla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Özbek, konuyla ilgili, “Derbinin önemi çok büyük. İki takım yüz yıldır oynuyor ve yüz yıllarca da oynayacak. Bırakalım kendi akışında gitsin" dedi.

#Galatsaray
#Dursun Özbek
7 yıl önce