|

Dünya yıldızı Türk oluyor

Türkiye Tenis Federasyonu'nun, dün Avustralya Açık'ta Murray'e mağlup olan dünya klasmanında 17 numarada yer alan Bernard Tomic'e, milli formayı giydirmek için görüşmelere başladığı öne sürüldü.

Yeni Şafak
10:29 - 26/01/2016 Salı
Güncelleme: 12:19 - 26/01/2016 Salı
Diğer

Türkiye, spordaki devşirme modasına ses getirecek Bernard Tomic hamlesiyle katılmak istiyor. Türkiye Tenis Federasyonu'nun, dünya klasmanında 17 numarada yer alan Avustralyalı Tomic'e ay yıldızlı formayı giydirmek için görüşmelere başladığı iddia edildi.



Hürriyet'te yer alan habere göre, annesi Adisa Tomic'in Boşnak olmasından dolayı Tomic, Türkiye'ye de pozitif yaklaşıyor. Dünya 17 numarası, geçen yıldan bu yana belirli aralıklarla çalıştığı İstanbul'daki Garanti Koza WOS'ta Avustralyalı antrenör Gavin Hopper'ın da etkisiyle Türkiye adına yarışabileceğini söyledi.



750 bin dolara gelecekti

Dünyanın önemli yıldızlarını ağırlayan İstanbul'da tenisin gelişiminden etkilendiğini anlatan 2014'ün sonlarında dönemin Tenis Federasyonu Başkanı Osman Tural ile Ankara'da görüşse de küçük pürüzlerden dolayı anlaşma olmadı. 750 bin dolar gibi cüzi bir teklifle Türk olmayı kabul eden Tomic, o dönem yeterli ilgiyi göremedi.



Tur atlayınca görüşmeler durdu

Türkiye adına ikinci hamle ise Avustralya Açık henüz başlamadan yıldız tenisçinin babası John Tomic aracılığıyla geldi. Turnuva başında oğlunun Avustralyalı raketler Nick Kyrgios ve Thanasi Kokkinakis'in gölgesinde kalmasına içerleyen John Tomic, Türkiye ile görüşmeye devam etse de dördüncü turda ev sahibinden sadece Bernard Tomic kalınca görüşmeler durdu. Dün Murray'e mağlup olan Dünya 17 numarası ile görüşmelere Avustralya Açık sonrası devam edilecek.



Tomic'in kariyeri

Yaşı: 23


Boy: 1.96


Şu anki dünya sıralaması: 17


Şampiyonluk sayısı: 3


Turnuvalardan kazandığı para ödülü: 3.6 milyon dolar


Toplam ace sayısı: 1745


Kazandığı maç sayısı: 133


Kaybettiği maç sayısı: 117



Federasyon yalanladı

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, dünya 17 numarası Bernard Tomic için federasyon olarak girişimde bulunmadıklarını ancak birkaç Türk kulübünün oyuncu ile ilgilendiğini söyledi.



Durmuş, dünya klasmanında 17 numarada yer alan Avustralyalı raket Bernard Tomic'e ay-yıldızlı formayı giydirmek için görüşmelere başlandığı yönündeki haberlere ilişkin "Bizim yürüttüğümüz bir çalışma yok. Zaten milli takımda oynaması için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması lazım" dedi.




#Bernard Tomic
#türkiye
#devşirme
8 yıl önce