|

Dünya yıldızlarının ilk durağı Palermo

İtalya'nın en popüler takımlarından olan Palermo, dünya futboluna sunduğu futbolcularla tanınıyor. Cavani, Dybala ve Pastore gibi isimlerin Avrupa'daki ilk durakları olan takım, bir çok ismin yıldızlaştığı ilk adres olarak biliniyor. Sizler için yolu Palermo'dan geçenleri derledik.

Yeni Şafak
15:26 - 24/09/2017 Sunday
Güncelleme: 16:41 - 24/09/2017 Sunday
Yeni Şafak
Pastore, Cavani ve Kjaer gibi isimleri yıldızlaştıran Palermo, dünya futboluna bir çok ismi kazandırmıştı.
Pastore, Cavani ve Kjaer gibi isimleri yıldızlaştıran Palermo, dünya futboluna bir çok ismi kazandırmıştı.

Geçtiğimiz sezon Serie B'ye düşen Palermo, şimdilerde eski günlerine dönmek için mücadele veriyor. Son yıllarda yıldızlaştırdığı futbolcuları satarak dikkat çeken kulüp yeni bir yapılanmaya gitti. Eski günlerde olduğu gibi tekrar scouting sistemine önem veren ve Güney Amerika'da oyuncu araştırmasına başlayan Palermo'nun en büyük hedefi ise tekrar Serie A'da mücadele etmek.

Peki Palermo, şimdiye kadar kimleri dünya futbol piyasasına sundu? İşte yolu Palermo'dan geçen dünya yıldızları;


Kaç paraya geldiler, kaça gittiler?
  • Sirigu:
    Palermo altyapısından yetiştirdiği Sirigu'yu 2011 yılında 4 milyon Euro'ya PSG'ye satmıştı.
  • Simon Kjaer:
    2008-2009 sezonunda 4 milyon Euro'ya alınmıştı. Danimarkalı oyuncu, 2 sezon sonrasında Wolfsburg'a 12 milyon Euro'ya satıldı.
  • Kamil Glik:
    1 milyon Euro'ya aldığı Glik'i 1 sezon sonra 2.5 milyon Euro'ya Torino'ya satan Palermo'nun belki de en pişman olduğu isimlerden. Polonyalı stoper, Torino'da gösterdiği performansın ardından geçtimiz sezon başında 18 milyon Euro bedelle Monaco'ya imza attı.
  • Darmian:
    Palermo'nun Glik gibi pişmanlık duyduğu isimlerden bir diğeri ise İtalyan sağ bek Darmian. Başarılı futbolcu 2012 yılında 2 milyon Euro civarı bir rakama Torino'ya verildi. Torino ise Darmian'ı 2015 yılında 18 milyon Euro'ya Manchester United'a sattı.
  • Ilicic:
    Palermo'nun 2010 yılında Maribor'dan 2 milyon Euro'ya transfer ettiği Ilicic, şimdilerde Atalanta'da oynuyor. Palermo, yıldız oyuncuyu 2013 yılında 9 milyon Euro'ya Fiorentina'ya satmıştı.
  • Pastore:
    Palermo'nun parlatıp sattığı en dikkat çekici oyunculardan. Arjantinli oyuncuyu 2009 yılında Huracan'dan 7 milyon Euro'ya alan Palermo, 2 sezon sonra yıldız ismi tam 42 milyon Euro'ya PSG'ye sattı.
  • Vázquez:
    2012 yılında 4.5 milyon Euro'ya alınan futbolcu, 2016 yılında Sevilla'ya tam 14 milyon Euro karşılığında imza atmıştı.
  • Dybala:
    Palermo tarihinin en pahalı transferi olan Dybala, 3 sezon oynadığı takımından tam 40 milyon karşılığında Juventus'a gitmişti. Dybala'ya şimdilerde 'yeni Messi' yakıştırması yapılıyor.
  • Belotti:
    İtalyan futbolunun yeni yıldızı Belotti de Palermo'dan yolu geçenler arasında. İtalyan yıldız 2014'te 4.5 milyon Euro'ya transfer edilmiş 2015'te ise 9 milyon Euro'ya Torino'ya satılmıştı.
  • Cavani:
    Palermo'dan yolu geçen isimler arasında Edinson Cavani de var. Uruguaylı yıldız, 2017'de 5 milyon Euro'ya transfer olduğu Palermo'dan 2011 yılında 17 milyon Euro karşılığında Napoli'ye imza atmıştı.

Palermo, dove nascono i talenti🔥 Il vostro preferito?👇🏻 #Dybala #Cavani #Pastore #Barzagli #Belotti #Miccoli #Sirigu #Vazquez #Palermo

VDC • Vivere Di Calcio™ (@vivere_di_calcio)'in paylaştığı bir gönderi ()

#Palermo
#İtalya
7 years ago