|

Dünyanın gözü Trabzon’da olacak

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sona ermesinin ardından dünya gözünü Trabzon'da yarın başlayacak 16. ISF GYMNASIADE (Dünya Okul Sporları Olimpiyatları) organizasyonuna çevirdi.

Yeni Şafak
15:09 - 11/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:18 - 11/07/2016 Pazartesi
IHA
Dünya Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 16. ISF GYMNASIADE organizasyonu Trabzon’da yarın başlayacak.
Dünya Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 16. ISF GYMNASIADE organizasyonu Trabzon’da yarın başlayacak.

Trabzon dev bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır. Dünya Okul Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 16. ISF GYMNASIADE organizasyonu Trabzon'da yarın başlayacak. 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılacağı dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu olan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda 13-18 yaş grubunda sporcular 10 branşta yarışacak.



Atletizm, cimnastik, yüzme, judo, karate, okçuluk, eskrim, tenis, satranç ve güreş branşlarında yapılacak müsabakalarda Türkiye iddialı bir ekiple yarışacak.



Okul Sporları Olimpiyatları'nın açılışı Hayri Gür Spor Salonu'nda 12 Temmuz 2106 saat 18.00'de yapılacak.


Organizasyonda branşların gerçekleşeceği tesisler şöyle:



  • "Atletizm (Söğütlü Atletizm Sahası), Cimnastik (Yomra Cimnastik Salonu), Güreş (Yomra Çok Amaçlı Salon), Judo-Karate (19 Mayıs Spor Salonu), Okçuluk (Ahmet Suat Özyazıcı Futbol Sahası), Yüzme (Mehmet Akif Ersoy Yüzme Havuzu), Tenis (Beşirli Tenis Kompleksi), Ritmik ve Aerobik Jimnastik (Hayri Gür Spor Salonu), Satranç (Beşirli Tenis Kompleksi Satranç Salonu)"

#Dünya Okul Sporları Olimpiyatları
#Trabzon
8 yıl önce