|

Dünyayı sallayacağız

Ampute Futbol Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olarak göğsümüzü kabartan kahramanlarımızdan Barış Telli, Rahmi Özcan ve Alican Kuruyamaç zaferin hikayesini anlattı. Telli, "Dünyayı sallayacağız" derken; Özcan, "Kimseyi mahçup etmedik", Kuruyamaç ise, "Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 05:16 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Milli gururumuz olan kahramanlardan Barış Telli, Rahmi Özcan ve Alican Kuruyamaç, Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu.
Milli gururumuz olan kahramanlardan Barış Telli, Rahmi Özcan ve Alican Kuruyamaç, Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olarak tüm yurdu sevince boğan ve milli gururumuz olan kahramanlardan Barış Telli, Rahmi Özcan ve Alican Kuruyamaç, Yeni Şafak'a özel açıklamalarda bulundu. Telli, şampiyonluğun kolay gelmediğini belirterek, “Böyle bir şampiyonluk dünya tarihinde efsane oldu. İlk defa bu kadar coşkulu yaşandı. En çok taraftarı Arjantin’de görmüştük. 10 bin, 15 bin civarında seyirci gelmişti. Burada 45 bin kişiyle oynamak, 80 milyon kişiyi televizyona bağlamak hiç kolay değildi. Futbolcu olduğumuzu hissettik. Yaptığım akrep vuruşu şu an dünyada paylaşılıyormuş” dedi.

DÜNYA TARİHİNE GEÇTİM

Akrep vuruşunun hikayesini de anlatan Barış, “Sağ olsun bu ismi Hünkar (Mutlu) ağabey taktı. Güzel de bir lakap oldu. Bu yönde tarihsel bir anı olacak. Hep akıllarda kalacak. Ben zaten yıllardır yapıyordum ama Allah öyle bir nasip etti ki çeyrek finaldaki son gole öyle bir asist yaptım. Dünya tarihine de geçtiğimi düşünüyorum” diye konuştu. Taraftarlara da seslenen deneyimli oyuncu, “Bizi desteklemeye devam etsinler. Avrupa'yı salladık dünyayı da sallamıştık. Yine dünyayı sallayacağız. 2018’de bizi yalnız bırakmayın” dedi.

ARTIK KİMSE 45 BİN'E OYNAYAMAZ

Ampute Milli Takımı'nın bir diğer önemli ismi Rahmi Özcan, şampiyonanın Türkiye'de düzenlenmesinin kendileri için önemli motivasyon olduğunu belirterek, “O kupanın burada kalması gerekiyordu, önceliğimiz buydu. Bu kadar bize inanan insanı mahçup etmedik” dedi. Taraftara da değinen Özcan, “Çeyrek finalde Rusya'yı eledikten sonra bana, 'Bu galibiyetten sonra 15 bin seyirci bekliyor muzsunuz?' diye sordular. Ben de '41 bin 903 kişinin geleceğine inanıyorum' dedim. Aynı zamanda Beşiktaşlıyım. Fikret (Orman) başkana da söyledim. Gerçek bir Beşiktaşlı oldum artık. Türk halkına güvenim tamdı. Stadın dışında kalan seyirciler bile olduğu söylendi. Böyle bir inanmışlar ordusunun, 80 milyonun, yani Türk Milleti'nin evladı olmaktan gurur duyuyoruz. O kadar insanın oraya gelmesi bizi desteklemesi rüya gibi birşeydi. Her zaman söylüyorum Ampute futbol takımlarında böyle bir rekor olmadı, olmayacak da. Bu saatten sonra hiç bir ülke milli takımı 45 bin seyirciye oynayamaz” ifadelerini kullandı.

BÜTÜN GÜCÜMÜZÜ OYUNA KATTIK

Alican Kuruyamaç ise yaptığı açıklamada, “Gruplarda gayet rahattık ama çeyrek finalde Rusya bizi çok heyecanlandırdı. Ondan sonra zor maçlar başladı, zevk alarak oynadık zaten. Şampiyonluğa giderken bütün gücümüzü oyuna kattık, ondan sonrası da geldi. Milletimizin desteği çok mutlu etti ayrı bir güç verdi. Allah herkesten razı olsun” diye konuştu.


Düzyatan: Sizinle gurur duyuyoruz

Türkiye Futbol Federasyonu’nun “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında destek verdiği Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesinde bulunan Turkcell ana sponsorluğundaki Ampute Milli Takımı önceki gün Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören’le bir araya geldikten sonra “Diriliş Ertuğrul” dizisinin setini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıklıkla ziyaret ettiği dizi setindeki aktörler, milli takım oyuncularımızı alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı. Dizinin yönetmeni Metin Günay tarafından karşılanan oyunculara ikramlarda bulunuldu. Dizide Ertuğrul karakterini canlandıran başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, Ampute Milli Teakımı futbolcularını tek tek sarılıp tebrik ederken, uzun süre sohbet etti. Düzyatan, sohbet sırasında takım oyuncalarına, “Sizinle gururlandık. 80 milyonu televizyon başına kilitlediniz. Gerçekten çok önemli bir başarı elde ettiniz bunun devamını diliyoruz” dedi. Barış Telli, dizi oyuncalarına “Akrep Vuruşunu” gösterdi.



Barış Telli,henüz 4 yaşındayken bir 23Nisan günü sokakta topun peşinde koşarken bir arabanın altında kaldı. Sağ bacağını kaybetti ama futboldan hiç vazgeçmedi.


Sağ bacağı doğuştan engelli Rahmi Özcan, sporun kendisini yaşama bağladığını belirterek, kendi durumunda bulunan herkesi spor yapmaya ve pes etmemeye çağırdı.

#Ampute Milli Takımı
#Şampiyon
#Barış Telli
7 yıl önce