|

Dursun Özbek: İhracın nedeni terör bağlantısı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, katıldığı bir canlı yayında mali kurulda yaşanan 'FETÖ' krizi hakkında konuştu. Özbek yaptığı açıklamada, "FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'in İhracın nedeni aidat değil, terör örgütü bağlantısı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
14:34 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 16:04 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
G.Saray Başkanı Dursun Özbek, FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçlarının üyeler tarafından reddedilmesi ve sonrasında yönetim kurulu tarafından aldıkları ihraç kararı hakkında konuştu.
G.Saray Başkanı Dursun Özbek, FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'in ihraçlarının üyeler tarafından reddedilmesi ve sonrasında yönetim kurulu tarafından aldıkları ihraç kararı hakkında konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, mali kurulda yaşanan skandal oylama hakkında konuştu. Özbek, FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem'le ilgili olarak "Terör örgütüne bulaşmış, üyesi olmakla anılan ve inkar etmeyen bu isimler üye olma hakkını zaten kaybetmiştir." dedi.



Dursun Özbek'in açıklamalarından öne çıkanlar;


  • "Yönetim olarak ibra edildik. Kongre üyelerine teşekkür ediyorum. Yapacağımız değişiklikleri 3 sene gibi bir zamana sığdırmak zorudnayız. Çalışmalarımız hızlandırdık.
    Uzun süre Galatasaray'a hizmet edecek projeleri gerçekleştiriyoruz. Kemerburgaz tesisleri için henüz bir başlama tarihi yok. Tesisler tamamlanana kadar Florya'da devam edeceğiz."
FETÖ krizi hakkında yaptığı açıklamalar;


  • "Yönetim kurulu olarak gerekli kişileri disiplin kuruluna sevk ediyoruz. Elimde bulunan belgeler Hakan Şükür'ün dosyası. Disiplin kurulu inceler ve kararını yönetim kuruluna bildirir.
    Disiplin kurulu ihraç kararı alabilir ancak tasdiki için genel kurula sunar. Hakan Şükür ve Arif Erdem hakkında karar disiplin kurulu tarafından 21 Eylül 2016'da alındı. Hakan Şükür 7 gün için de savunmasını vermemiş ve savunma hakkından yararlanmamıştır. Hakan Şükür hakkında FETÖ ve PDY'dan yakalama kararı çıkartılmış. Hakan Şükür, Arif Erdem ve 7 kişi daha disiplin kuruluna sevk edilmişti. Kurulun gerekçeli kararını okumak istiyorum. Hakan Şükür hakkında FETÖ ve PDY'dan yakalama kararı çıkartılmış, mal varlığına el konulmuştur. Bu nedenlerden ötürü Hakan Şükür'ün üyeliğinin sonlandırılması kararı alınmış. Terör örgütüne bulaşmış, üyesi olmakla anılan ve inkar etmeyen Hakan Şükür ve Arif Erdem üye olma hakkını zaten kaybetmiştir. Bu iki isim kaçarak suçluluklarını tescil etmişlerdir. Üyeliklerinden çıkarılmalarının ana sebebi de budur. İhracın nedeni aidat değil, terör örgütü bağlantısı."
Genel Kurul'da FETÖ'cüleri savunmuşlardı

Galatasaray'ın hafta sonu gerçekleşen mali genel kurulunda FETÖ'cü Hakan Şükür ve Arif Erdem için bazı üyeler kürsüye çıkıp savunma yapmışlardı. Burçin Çiçek ve DHA Muhabiri Kadir Çetinçalı 'vatan haini' iki isim için red oyu çıkması için konuşmuşlardı. Başkan Dursun Özbek, yaptığı açıklamada bu isimlerin disipline sevk edildiklerinin mesajını verdi.







#Dursun Özbek
#Galatasaray
7 yıl önce