|

Dursun Özbek'ten Tudor ve Sneijder açıklaması

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Wesley Sneijder'in takımdan ayrılışıyla ilgili detayları açıklarken, 'Tudor istemedi, Sneijder gönderildi' demenin doğru olmadığını söyledi. Özbek ayrıca Tudor'un arkasında olduklarını ifade ederken Mircea Lucescu'yla bir görüşme yapmadıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
14:54 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:26 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dursun Özbek sarı-kırmızılı kulübün gündemine dair sorulara yanıt verdi.
Dursun Özbek sarı-kırmızılı kulübün gündemine dair sorulara yanıt verdi.

Dursun Özbek yeni transfer Mariano'nun imza töreninin ardından, Wesley Sneijder'in takımdan ayrılması ve Östersunds mağlubiyeti sonrası geleceği tartışma konusu olan Igor Tudor'la ilgili öenmli açıklamalarda bulundu.

Özbek'in açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;
"Uçaklar inmeye devam edecek"
  • "Galatasaray takımı, uzun süredir yaklaşık aynı kadroyla başarılı bir şekilde hizmet vermiştir ama takımların yenilenmesi lazım. Futbolcu yapısı itibarıyla böyle bir yenilenmeye ihtiyacımız vardı. Biz de bu yenilenmeyi gerçekleştiriyoruz. Uçaklar inecek cümlesi epey kullanılıyor medyada. Uçaklar indi, inmeye de devam edecek. Yaptığımız transferler, hesapları daha önceden yapılmış, mali yapımızı bozmayacak transferler. Ne kadar sattıysak, o kadar aldık. 2017-2018 sezonu çok kritik. Mali yapıyı bozacak bir şey yapmıyoruz, çok dikkatliyiz. Bunun böyle bilinmesini istiyorum."
"Sneijder'in Türkiye'den başka takıma gitmesiyle ilgili endişemiz yoktu"
  • "Wesley'in ayrılması önemli bir olaydı. Güzel hizmetler verdi. Bunun için kendisine teşekkür ediyorum. Vedalar hayatın gerçeği. Galatasaray'da güzel hatıraları var, bizim de. Mayıs'ta karşılıklı konuşuldu, detayları hallettik. Sneijder'in sözleşmesinde Türkiye'de başka takıma giderse 20 milyon euro maddesi vardı, ayrılırken de zorunlu koyduk, endişemiz yoktu."

"Tudor istemedi Sneijder gönderildi demek doğru değil"
  • "Sneijder'in ayrılığı büyütüldü. Tudor istemedi de Sneijder'i gönderdiler şekilde gündeme getirmek doğru değil. Galatasaray'da bir teknik direktör, hiçbir zaman 'Ben bu oyuncuyu istemiyorum, gönderin' diyemez."


"Tudor'un arkasındayız, Lucescu ile görüşmedik"
  • "Östersunds yenilgisi, bir yol kazası olarak kabul edilmeli. Perşembe günü bu kazanın tamiri için takım en iyisini yapacak. Seyirciyi tatmin eden, daha güzel futbol oynayan bir takım yaratmak istiyoruz. Bir değişikliğe ihtiyaç var. Tudor'u biz getirdik. Kendisi şu an futbol takımının koçu. Elbette ki arkasındayız. Şu an bir teknik direktör arayışında değiliz. Lucescu ile de görüşmemiz olmadı."
#Galatasaray
#Dursun Özbek
7 yıl önce