|

Dursun Özbek'ten UEFA müjdesi

Sarı-kırmızılı kulübün olağan mali genel kurulunda konuşan Başkan Dursun Özbek, "Galatasaray'ın UEFA kupalarına katılmaları ile en ufak bir sorunu yok. Herkes bunu böyle bilsin. Bu cevabı UEFA'dan birinci seviyede aldım" dedi.

Yeni Şafak
09:58 - 25/03/2017 Saturday
Güncelleme: 14:27 - 25/03/2017 Saturday
Yeni Şafak
Dursun Özbek mali genel kuruluda Avrupa kupaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Dursun Özbek mali genel kuruluda Avrupa kupaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu'nda saat 10.00'da başlayan kongreyi canlı olarak haberimizden takip edebilirsiniz.



Genel Kurul başladı


Galatasaray'ın yıllık olağan genel kurulunda İrfan Aktar, Divan Başkanı seçildi.



Dursun Özbek'in açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;


  • "Değerli Galatasaraylılar bana gösterdiğiniz teveccüh sayesinde bu onurlu görevi 22 aydır yürütüyorum. Bana hangi yetkiyi verirseniz verin hiç önemli değil. Galatasaray'a hizmet etmekten hiçbir zaman pes etmeyeceğim. Her konuda huzurunuza gelip tartışacağım demiştim. Şimdi Geçmiş yıllarla ilgili olarak size hesap vereceğim. Projelerimizin amacı Galatasaray'ın mali bağımsızlığını oluşturmak ve altyapımızı canlandırmaktı."

Galatasaray'ın gelir-gider tablosu




  • "300 milyon TL vergi borcumuz vardı. Hangi yönetim bu borcu yapmış olursa olsun ben bunu demek zorundayım. Galatasaray'ın borçlarının büyük bölümü faizler ve kur farkından oluşuyor. Eğer bunu çözersek kimse önümüzde duramaz. Banka borçlarından kurtulmaya çalışıyoruz. Mali bağımsızlığımıza kavuşmak istiyoruz. Bunu yaparsak kimse önümüzde duramaz."

"Size verdiğimiz sözü tuttuk"

  • "Emlak Konut ile yapılan kontratta elde edilecek gelirin yüzde 80'i Galatasaray'a gelecek. Riva'daki arazinin üzerinde bir ipotek var. Emlak Konut bu ipoteğin kaldırılmasını istedi. 550 milyon TL'lik ipotek. Fakat Galatasaray'ın bu parayı ödeyerek ipoteği kaldırma şansı yoktu. Görüşmeler yaptık ve 300-350 milyon TL'ye indirdik. 342 milyon TL'lik bir fon oluşturduk. Bu paranın 330 milyon lirasıyla banka borçlarını kapattık. Size verdiğimiz sözü tuttuk. Bazı temlikleri de kaldırdık.



Futbolda çok başarılı olduğumuzu söyleyemem. Bazı hatalarımız oldu. Artık ileriye dönük projelerle hareket edeceğiz"



"Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a teşekkür ediyorum"

  • "Arena'da çatı kapatılmadığı için 70 milyon liralık bir borç oluşmuştu. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlarla görüştüm. Hepsine buradan teşekkür ediyorum. Riva'da 900 tane muhteşem villa ve rezidanslar ortaya çıkıyor. Projesi hazırlandı. Bu sene inşallah ihaleye çıkacağız. Diyorlar ki; 'Sayın başkan bana otel vaat ettiniz, otel nerede?' Bu söylemler çok haklı ama gecikmesini ben istedim. Otel inşaatında zerre kadar sorun yok. Parası bankada hazır. Eminim bu otel sizlerin olsa siz de bu karışıklık durumunda oteli açmazdınız. Bu konuda herkes rahat olsun. Salon projemize karşı çıkanlar var. Projenin içeriğini bilmeyenlerin karşı çıkması normal.
#Dursun Özbek
#Galatasaray
#FETÖ
7 years ago