|

Düşünmeden imzalarım

Sarı-kırmızılı takımın Uruguaylı file bekçisi Slovakya kampında basının sorularını yanıtladı. Muslera, “Başkanımız gelip 'Hayatının sonuna kadar Galatasaray'da kalacaksın' diye bir kontrat sunsa hemen imzalarım. Galatasaray kulübü ve İstanbul bana çok şey kattı” diye konuştu

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 07:50 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
​Düşünmeden imzalarım
​Düşünmeden imzalarım

Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı kulübün Slovakya kampında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takımda oynamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayan 31 yaşındaki file bekçisi, “Başkanımız gelip 'Hayatının sonuna kadar Galatasaray'da kalacaksın' diye bir kontrat sunsa hemen imzalarım. Galatasaray Kulübü ve İstanbul şehri bana çok şey kattı. Çocuğumun İstanbul'da doğacak olması bana pozitif şeyler katacak. Umarım o da ilerleyen yıllarda Galatasaray'da oynar” dedi. Hakkında ortaya atılan transfer iddialarını değerlendiren yıldız file bekçisi, “Yaşam kalitesini, özel hayatınızı düşünmeniz gerekiyor. İstanbul'da kendimi evimde hissediyorum. Eğer bir teklif gelirse de önemli olan Galatasaray'ın menfaati” ifadelerini kullandı. Deneyimli kaleci, teknik direktör İgor Tudor ve antrenman temposu ile ilgili olarak, “Hedefimiz kupalar kazanmaya devam etmek. Her hocanın farklı yöntemleri var. Hocamız fiziksel olarak çok çalıştıran birisi, bize de her antrenmanda bunu aşılıyor. İyi olmak istiyorsanız hazırlık dönemini iyi geçirmeniz gerekiyor. Hocamızın bize aşılamak istediği bu. Son zamanlarda yaptığımız hataları daha minimum seviyeye çekmemiz gerekiyor. Şampiyon olduğumuz yıllara bakarsak az gol yiyip çok gol atmışız. Bu sene de bunu başarmamız gerekiyor” diye konuştu.

KULÜBÜ HİÇBİR FUTBOLCU YÖNETEMEZ

Gomis, Belhanda ve Maicon transferleri için görüşlerini belirten Muslera, “Galatasaray bir oyuncu alıyorsa, iyi olduğu için alıyodur. Mutlaka Belhanda ve Gomis'in takıma katkısı olacaktır. Gomis oynadığı takımlarda kaptanlık yapmış oyuncu, Maicon da aynı şekilde, Belhanda'nın yaptıkları belli. Maicon saha içinde agresif ve lider bir oyuncu. Takıma ve savunmaya liderlik yapabilecek bir oyuncu. Umarım onun da katılımıyla geçen sene yaşadığımız sıkıntıları yaşamayız. Futbol bir takım oyunu Gomis'in gol atmasını istiyorsanız ona iyi paslar vermeniz, ortalar yapmanız gerekiyor. Takım oyununu iyi oynamamız gerekiyor ve takım oyununu iyi oynadığımızda bunun sonucu gelecektir" ifadelerini kullandı. Muslera, geçen sezon sıkça bahsedilen 'Takımı futbolcular yönetiyor' şeklindeki söylentilere de açıklık getirerek, “Bu canımı acıtan bir konu. Kulübü oyuncular yönetiyor diye bir durum yok. Kulübü oyuncular yönetmiyor ama mutlaka fikrine danışılan oyuncular vardır. Bir oyuncunun kulübü yönetmesi gibi bir durum Galatasaray için değil, diğer kulüplerde de olamaz. İnsanlar soyunma odasında yaşananları bilmeden konuşuyorlar. Ama bu doğru değil" dedi. Sneijder'in takımdan ayrılma durumunu da yorumlayan Muslera, “Wesley benim çok iyi, çok yakın bir arkadaşım. Kararı ben verecek olsam uzun yıllar burada kalmasını isterim" ifadelerini kullandı.


ŞAMPİYONLUK
İÇİN ADAY ÇOK

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını da değerlendiren Muslera, "Bakıldığı zaman sadece bizi şampiyonluk adayı göstermek doğru olmaz. Çok önemli rakiplerimiz var. Beşiktaş iki yıldır şampiyonluk yaşayan ve Avrupa'da başarılı işler yapan bir takım. Fenerbahçe şampiyonluktan uzak kalsa da iyi işler yapan, iyi transferler yapan bir takım. Sadece bu takımları şampiyonluk adayı göstermek olmaz. Trabzonspor iyi transferler yapıyor, Başakşehir ve Antalyaspor var, iyi transferler yapıyorlar. Türkiye ligi yurt dışında daha fazla gösterilse, çoğu oyuncunun düşünmeden geleceği bir ülke olur" dedi. Deneyimli kaleci Avrupa Ligi içinse, “Sezonu erken açtık, keşke şampiyon olsaydık ya da üst sıralarda bitirip sezonu geç açsaydık ama bunun da avantajları var. Lig başlamadan 3-4 resmi maça çıkmış olacağız. Rakibimizle ilgili çalışıyoruz, Östersunds'u daha izlemedik ama isim kim olursa olsun, rakip kim olursa olsun Galatasaray'ın Avrupa'da üst sıralarda olması gerekiyor ve biz de bunun için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.


VOLKAN
DEMİREL'E
SELAM

Volkan Demirel'e büyük bir saygı duyduğunu belirten Muslera, "Volkan Demirel ile ilk günden beri çok güzel ilişkimiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin idol isimlerinden birisi, benim çok saygı duyduğum birisi. Buradan selam gönderiyorum, umarım ilerleyen dönemde kendisiyle görüşürüz" ifadelerini kullandı.

#Galatasaray
#Muslera
#İstanbul
7 yıl önce