|

Duygun Yarsuvat: Galatasaray kültürüne yakıştıramıyorum

Galatasaray'ın eski başkanlarından Duygun Yarsuvat, Igor Tudor'un sarı-kırmızılı takımın başına geçme sürecini değerlendirirken çarpıcı ifadeler kullandı.

Yeni Şafak
09:47 - 24/02/2017 Cuma
Güncelleme: 10:03 - 24/02/2017 Cuma
IHA
Duygun Yarsuvat, 2014-2015 yılları arasında Galatasaray'da başkanlık yaptı.
Duygun Yarsuvat, 2014-2015 yılları arasında Galatasaray'da başkanlık yaptı.

Galatasaray'ın eski başkanı Duygun Yarsuvat, bir radyo kanalına bağlanarak sarı-kırmızılı takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Duygun Yarsuvat'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:



"Galatasaray'ın lehine değil"

  • Riva elimizde büyük bir hazineydi. Durağan bir varlıktı. Harekete geçilmesi gerekirdi ama zamanlaması iyi olmadı. Hata olan, Florya'nın da aynı pakete konulması. Başkanın söylediğine göre yapılan anlaşmada Florya'ya benzer bir yer verilecek. Kime sorarsanız sorun Florya = Riva. Çok önemli ve değerli bir yerde. Bu anlaşma Galatasaray lehine değil.

"Tudor'un geliş şekli ayıp"

  • "Benim dönemimde Prandelli'yi değiştirmek zorunda kaldık. İlk başta devam etme niyetindeydik ama futbol anlayışları tutmadı. Avrupa'dan elendikten sonra Hamza Hoca'yı getirdik. Çok da başarılı oldu. 3 kupa aldı. Yönetimin hatası onu göndermekti. Hamzaoğlu'nun gönderilmesinin ardından her şey çorap söküğü gibi gelişti. Çözüldük resmen. Denizli tercihi de kötüydü. Mustafa Denizli zaten soğuk havalı deplasmanlara gidemezdi. Yaşı ortada. Ayakta durup maç izleyemezdi. Kulüpte hala Hamza Hoca'nın alacağı var. Duruyor. Denizli'ye 1.6 milyon verildi. Sonra Riekerink'i getirdiler. Riekerink'i bey ilan ettiler. Ama her şeye rağmen şu aşamada gönderilmesi hataydı. Igor Tudor'un geliş şeklini Galatasaray kültürüne yakıştıramıyorum. Sanki komşu kızını ayartmış gibi. Ayıp."


#Duygun Yarsuvat
#Igor Tudor
#Galatasaray
7 yıl önce