|

Düzce'de yelken şenliği

Düzce'nin Yığılca ilçesinde belediye ve kaymakamlık tarafından Yelken Şenliği düzenlendi. Hasanlar Barajında gerçekleşen şenliğe, Kocaeli, İstanbul ve Zonguldak'ın da aralarında bulunduğu 6 ilden 50 sporcu katıldı.

Yeni Şafak
18:02 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:05 - 16/05/2015 Cumartesi
AA

Düzce Valisi Ali Fidan, şenliğin açılış töreninde, bölgenin, doğal güzellikler bakımından Türkiye'nin sayılı yerleri arasında bulunduğunu söyledi.



İl genelindeki doğal güzellikler hakkında bilgi veren Fidan, "Hasanlar Barajı'nda yelken yarışmalarımız var, Cumayeri ilçemizde rafting var, Akçakoca'da mavi bayraklı plajımız var. Efteni Gölümüz var, orada 150 kuş türümüz bulunmaktadır. Yaylalarımız, barajlarımız ve kaplıca tesislerimiz var. Doğa harikası bir yörede yaşıyoruz. Bunun da şükrünü bilmemiz ve tanıtmamız lazım. İnşallah bu şenlikler ve etkinlikler yöremizin tanınmasına katkı sağlar" şeklinde konuştu.



"Katılım beklentinin üstünde"

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit de şenliğe katılımın beklentinin üstünde olduğunu ifade etti. Etkinliğin, Yığılca'nın gizli kalmış güzelliklerinin tanıtılması bakımından faydalı olacağını dile getiren Yiğit, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.



Şenlik kapsamında 6 farklı branşta yarışan sporculardan dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

#düzce
#yağlıca
#yelken
#Yelken Şenliği
9 yıl önce