|

Efsane boksöre vefasızlık örneği

Antalya'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren eski milli boksör Seyfi Tatar (70) Manavgat'ta son yolculuğuna uğurlandı. Kavaklı Mezarlığı'ndaki cenaze töreninde tam anlamıyla vefasızlık örneği yaşandı.

Yeni Şafak
15:04 - 24/11/2015 Salı
Güncelleme: 13:12 - 24/11/2015 Salı
IHA

Ay-Yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için yıllarını veren Türkiye'nin en önemli boksörlerinden Seyfi Tatar'ın cenaze töreninde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik dışında hiçbir yetkilinin bulunmaması cenazeye katılanları üzdü.


Cenazede Tatar'ın ailesi ve eski sporcu arkadaşlarının yanı sıra Avşar Spor Merkezi antrenörü Yasin Avşar ve az sayıda vatandaş hazır bulundu.



Cenaze sırasında oldukça üzgün olduğu gözlenen ve zaman zaman gözyaşlarına hakim olamayan Seyfi Tatar'ın eşi Fevziye Tatar, eşinin emekli olmasının ardından 1999 yılında ailecek Manavgat'a gelerek Evrenseki'den ev aldıklarını ve burada yaşamaya başladıklarını belirterek, “3 yıl önce Manavgat Devlet Hastanesi'nde omuriliğinden ameliyat oldu. Birkaç hafta önce akciğer kanserine yakalandığını öğrendik. 3 gün içerisinde bizi bırakıp gitti” dedi.



Fevziye Tatar, eşinin son yıllarda en büyük isteğinin torununu görmek olduğunu, bunu da oğlunun çocuğu olan 8 aylık Arda Seyfi Tatar ile tattığını ve büyük bir mutluluk yaşadığını belirterek, kucağına aldığı Arda Seyfi Tatar'ı bağrına basarak gözyaşı döktü.



'Seyfi abimize son görevimizi yaptık
'

Cenazeye katılan boksörler adına kısa bir konuşma yapan Türkiye Boksörler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi BJK Boks Antrenörü Zeki Karalı, “Türk boksunun gelmiş geçmiş en önemli boksörlerinden Seyfi abimize son görevimizi yaptık. Gönlümüz yıllarca beraber yaşamayı isterdi ama takdiri ilahinin önüne geçilemiyor. Mekanı cennet olsun. Biz boksörler derneği olarak yeni bir oluşumuz. Gönül böyle cenazelerde buluşmayı arzu etmiyor ama bundan böyle hayatını boksa hizmet vermiş, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş meslektaşlarımıza sahip çıkıp maddi manevi destekler sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.



'O benim en iyi dostumdu'


Seyfi Tatar'ın aynı kiloda mücadele ettiği, ezeli rakibi ebedi dostu Eraslan Doruk, Tatar'ın Türkiye'nin yetiştirmiş olduğu en büyük boksör olduğunu belirterek, “Ben kendisiyle 10 kez müsabaka yaptım. Hep abi-kardeş ilişkimiz vardı. Ringde kıyasıya dövüşür, bitiş gongu ile birlikte birbirimize sarılıp kutlardık. Arkadaşlığımız bugünlere kadar devam etti. Oğullarının kirvesi oldum. Seyfi Tatar'ı yitirmenin üzüntüsünü yaşıyorum. O benim en iyi dostumdu” ifadelerini kullandı.



Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Tatar ailesi Kavaklı Mezarlığı'nda taziyeleri kabul etti. Türkiye'nin değişik yerlerinden cenazeye gelen eski boksörler Tatar'ın Evrenseki'de bulunan evine gitti.

#Seyfi Tatar
#milli boksör
#cenaze töreni
8 yıl önce