|

Efsane geri döndü

Milli Motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, İspanya'da yapılan Dünya Supersport Şampiyonası'nda ilk sırayı alarak 1 yıl aradan sonra kürsünün en üst basamağına çıkmanın sevincini yaşaldı. Sofuoğlu, bu başarısıyla 55 puanla genel klasmanda da liderliğe yükseldi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:02 - 12/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın İspanya'daki Aragon Pisti'nde düzenlenen 3. ayağını kazanan Kawasaki Puccetti pilotu Kenan Sofuoğlu, bir yıl sonra podyumun zirvesine çıktı. İspanya'nın Alcaniz kentindeki 5 bin 77 metrelik Aragon Pisti'nde, 16 tur üzerinden yapılan yarışın startında, ilk 3 sıradaki Jules Cluzel, Kenan Sofuoğlu ve Patrick Jacobsen yerlerini korudu. Liderlik, 2 tur sonunda rakiplerinden kopan bu 3'lü arasında birkaç kez el değiştirdi. Sofuoğlu, bitime 7 tur kala Cluzel'i geçerek birinci sıraya yerleşti. Aynı turun bitiminde motosikleti arızalanan Cluzel, yarışı bırakmak zorunda kaldı. Şampiyonadaki önemli rakibinin yarış dışı kalmasıyla rahatlayan Sofuoğlu, kalan turlarda hata yapmadı ve bitiş çizgisini ilk sırada geçti. 14 Mart'ta baba olma sevinci yaşayan milli motosikletçi böylece sezonun ilk, kariyerinin 28. yarış zaferine ulaştı. Geçen sezon birçok yarışı, teknik sorunlar sebebiyle bitiremeyen Sofuoğlu, 13 Nisan 2014'ten bu yana ilk galibiyetini aldı.



İNŞALLLAH BÖYLE DEVAM EDER


Sofuoğlu'nun 3.2 saniye arkasındaki Kawasaki Intermoto Ponyexpres'ten Patrick Jacobsen 2., 5.6 saniye gerisindeki PATA Honda'dan Kyle Smith 3. oldu. Yarış sonunda puanını 55'e çıkaran Kenan Sofuoğlu, en yakın rakibi Jacobsen'in 13 puan önünde sürücüler klasmanı liderliğine yükseldi. Sofuoğlu, yarışın ardından yaptığı açıklamada, takımına teşekkür ederek, "Bu yarışı çok önemsiyordum. Tayland'daki 2'ncilikten sonra burada kazanarak genel klasmanda liderliğe yükselmek istiyordum. Kazandım


ve liderim. İnşallah bu şekilde devam ederim. Olmak istediğim yer burası" diye konuştu.



Bakan Kılıç'tan tebrik mesajı


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Supersport Motosiklet Şampiyonası'nın 3. ayağını kazanan Kenan Sofuoğlu'nu tebrik etti. Kılıç, ülkenin marka değerini artıran Sofuoğlu'nu gençlere başarıyla yol gösterdiği için ayrıca kutladığını kaydetti.



#motosiklet
#Kenan Sofuoğlu
#Dünya Supersport Şampiyonası
9 yıl önce