|

Elvan'dan IAAF'a 'teknik hata' davası

Doping nedeniyle savunma süreci devam eden milli atlet Elvan Abeylegesse, geriye dönük analiz tespitlerinde teknik hatalar bulunduğu gerekçesiyle IAAF'a dava açtı

Yeni Şafak ve
10:08 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:13 - 23/03/2016 Çarşamba
AA

Elvan, 2005 ve 2007'de düzenlenen dünya şampiyonalarında verdiği numunelerle ilgili yapılan geriye dönük analizlerde yasaklı madde tespit edildiği gerekçesiyle savunmasını isteyen IAAF'ın, analiz tespitlerinde teknik hatalar yaptığını savunarak, Monaco İdari Mahkemesine başvuruda bulundu.



Sporcunun menajeri Önder Özbilen, yaptığı açıklamada, dava açtıklarını ifade ederek, "Dünya Dopingle Mücadele Ajansına (WADA) akredite laboratuvarların birinde görev yapan bir uzmandan aldığımız rapor var. Geriye dönük analiz incelemelerinde 8-9 tane teknik hata yapılmış." dedi.




Numuneleri saklama koşullarının da şüpheli göründüğünü belirten Özbilen, "Elvan'da madde bulunmadığını, madde izine rastlandığını ifade etmişlerdi. Bu iddiaların tutarlı olmadığını düşündüğümüz için WADA'dan bir uzmandan rapor aldık." diye konuştu.



Savunma sürecinde IAAF'a birkaç kere iyi niyet çözümü için teklifte bulunduklarını ancak olumsuz yanıt aldıklarını belirten Özbilen, "Monaco İdari Mahkemesi, sporcunun yarışma takvimiyle ilgili durumuna istinaden, başvurumuzu acil dava statüsüne aldı. İlk celse görüldü. IAAF, avukatlarını belirlemek için ek süre istedi. 3 haftaya kadar 2. celse görülür. Bunun yanında iyi niyet çözümü tekliflerimiz değerlendirilmediği için ağır ceza davası da açıyoruz." ifadelerini kullandı.



Özbilen, davayı kazanmaları durumunda, IAAF'ın iddialarının "yok hükmünde" sayılacağını sözlerine ekledi.




#Atletizm
#doping
#Elvan Abeylegesse
#Önder Özbilen
8 yıl önce