|

Emenike-Webo SOWa devam

Emenike ile açılışı erken yapan F.Bahçe, her öne geçtiğinde Kardemir Karabükspor'u skora ortak etti. 67'de Kadlec'in kalesine gönderdiği top Kadıköy'de şok yaşattı. Tam bu sırada devreye İsmail Kartal'ın hamlesi girdi. Kadlec'i oyundan alan Kartal, riske girerek Webo'yu oyuna aldı, hücum gücünü artırdı. Taktik tuttu, Webo 3 puanı getirdi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Emenike-Webo SOWa devam
Emenike-Webo SOWa devam

Fenerbahçe, taraftarı önünde yeni sezona dün Kardemir Karabükspor maçıyla 'merhaba' dedi. Geçen sezon lig şampiyonluğunun ardından geçen hafta Süper Kupa finalinde zafere ulaşan sarı-lacivertliler, Karabükspor engelini maçın bitimine 9 dakika kala bulduğu golle geçti: 3-2. 4. yıldız yolunda ilk sınavını Karabükspor karşısında veren teknik direktör İsmail Kartal'ın öğrencileri sezona galibiyetle başladı. Kadıköy'deki mücadeleye etkili başlayan Fenerbahçe, 8. dakikada Kuyt'ın pasında Emenike'nin golüyle 1-0 öne geçti. 35. dakikada Erdem'in sağdan ortasında Kumbela'nın kafa golüyle Karadeniz ekibi maça denge getirdi: 1-1.

53. dakikada Fenerbahçe, geçen sezonun flaş oyuncularından Sow'un golüyle yeniden öne geçti: 2-1. 67. dakikada kaleci Mert'in çıkardığı topu Kadlec şanssız bir şekilde kendi ağlarına göndererek skora yeniden denge getirdi: 2-2. 81. dakikada Meireles'in ortasında Webo'nun kafası kaleci Waterman'ın müdahalesine rağmen ağlara giderken Fenerbahçe de Karabükspor karşısında sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Takım olarak ne yaptığımızı biliyoruz

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligdeki ilk maçında aldığı galibiyeti değerlendirirken lige en hazır takımlardan biriyle karşılaştıklarını kaydetti. İkinci yarıda yaptıkları doğru hamlelerle maçı kazandıklarını belirten Kartal, 'Maça iyi başladık. Yediğimiz talihsiz bir golle rakibi oyuna ortak ettik. Biz ne yaptığımızı iyi biliyoruz. İyi bir takımız. Kazanmak zorunda olduğumuzu biliyorduk. Kazanmayı da başardık. Oyuna sonradan girenler büyük katkı sağladı. Tüm oyuncularımı kutluyorum' ifadelerini kullandı.

Sow'dan ciddi bir uyarı: UYUMAYALIM

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow'dan ciddi uyarı. 'Golleri bir kenara bırakırsak kolay bir maç olmadı. İlk golü bulduktan sonra oyunumuz geriledi. Golden sonra da aynı şekilde devam etmemiz gerekiyordu. Böyle olmadı. Karabük bizi şaşırtan bir oyun ortaya koyuyor. Önümüzdeki maçlarda biraz daha uyanmamız gerekecek' diyen Sow, Karabükspor karşısında sorun yaşamalarının sebebini bilmediğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 'Biz de bunun sebebini bilmiyoruz, belki yorgunluktan olabilir. Belki geriye çekilerek kontra ataklarla onları vurma düşüncesi olabilir. Yorgunluk bile olsa bizim böyle yapmamamız gerekiyordu.'

Attığı golü değerlendiren Senegalli oyuncu, 'Ben sahaya gol atmak için çıkıyorum. Güzel de bir gol attım. Önümüzdeki maçlarda gollerime devam edebilirim. Belki attığım gol gollerin bir başlangıcı olabilir' temennisinde bulundu.

Maç öncesi kenetlendiler

Son Şampiyon Fenerbahçe, Süleyman Seba Sezonu'nun ilk maçında evinde Karabükspor'u ağırladı. Sarı-Lacivertli futbolcular, sahaya çıkmadan koridorda kenetlenerek galibiyet yemini etti. Bir çember oluşturan sarı-lacivertlilerde kaptan Emre de bir motivasyon konuşması yaptı.

Diego: Çok çalışmalıyım

F.Bahçe ile ilk resmi maçına çıkan Diego Ribas, yaklaşık 1 aydır maç yapmadığını hatırlatarak 'Şu anda kendimi iyi hissediyorum. Çalışarak kendimi geliştierceğim' dedi. Brezilyalı yıldız, 'İlk maçıma çıkmış oldum. Zor da olsa bir galibiyet almayı başardık. Geçen seneye göre şampiyonluk daha zor geçecek' yorumunu yaptı.

Cristian'dan mesajlı tişört

F.Bahçe'de sözleşmesi feshedilen Cristian Baroni, dün maç öncesinde teşekkür plaketini alırken üzerindeki tişört dikkat çekti. 'Underrated' (Küçümsenen, hakkı verilmeyen) yazılı bir tişört giyen Cristian, bu tişörtle tribünleri selamladı.

Cristian'a teşekkür plaketi

F.Bahçe'de yabancı kontenjanında yer açabilmek için sözleşmesi fesh edilen Cristian Baroni ve Joseph Yobo'ya dünkü maç öncesi teşekkür plaketi takdim edildi. Plaketlerini bizzat Başkan Aziz Yıldırım'ın elinden alan iki futbolcu, Kadıköy'de duygu dolu anlar yaşadı. Her iki futbolcu karşılaşma öncesi de F.Bahçe soyunma odasına giderek arkadaşlarıyla vedalaştı.

Forma satışında F.Bahçe Avrupa'da ilk 11'e girdi

Yeni sezon öncesinde formalar için 'sponsorumuz taraftarımız' diyerek 1 milyon satış hedefini koyan Fenerbahçe, forma satışlarında Avrupa'nın devleriyle yarışıyor. İngiliz Daily Mail'de yer alan bir araştırmada yıllık ortalama 325 bin forma satışı tutturan Fenerbahçe, Avrupa'nın en çok forma satan 11. takımı oldu. Sarı-lacivertli takım bu listede İnter'i geride bıraktı. Listede zirveyi 1 milyon 580 formayla Real Madrid yer aldı.

ŞÜKRÜ SARACOĞLU BOŞ KALDI

Geçen sezondan cezası olan Fenerbahçe'de iki kale arkasındaki tribünlere seyirci alınmazken kulüp de yeni sezonda tam anlamıyla uygulanan Passolig'e (e-bilet) geçmeyince sadece kombine bilet sahipleri tribünlerde yer aldı. Hal böyle olunca Şükrü Saracoğlu Stadı'nda büyük boşluklar vardı.


10 yıl önce