|

Emre Belözoğlu'ndan 'emeklilik' açıklaması

Futbolculuk kariyerinden sonra da futbolun içinde kalmak istediğini belirten Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, "Allah sakatlık kaza vermezse, sezon sonunda bir karar vereceğim. Ya devam edeceğim ya da futbolun içinde başka bir görevde devam etmek istiyorum" dedi.

Yeni Şafak
12:15 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 19/10/2016 Çarşamba
AA
36 yaşındaki Başakşehirli futbolcu Emre Belözoğlu'nun CV'sinde, Gatasaray, Inter Newcastle, Fenerbahçe ve Atletico Madrid gibi büyük kulüpler var.
36 yaşındaki Başakşehirli futbolcu Emre Belözoğlu'nun CV'sinde, Gatasaray, Inter Newcastle, Fenerbahçe ve Atletico Madrid gibi büyük kulüpler var.

Emre Belözoğlu yaptığı açıklamada, yıllarca formasını giydiği A Milli Futbol Takımı'nın durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu.



Milli takımın Dünya Kupası elemelerinde henüz 3 maç oynadığını anımsatan Emre, şunları söyledi:



  • "Milli takımda bir ümitsizlik havası oluşturulmaya çalışılıyor, bunu açıkçası doğru bulmuyorum. Daha 3 maç oynamışken, böyle olumsuz bir havanın estirilmesi doğru değil. Bir milli takımız var, bu ulusun milli takımı da bu takım. Orada görevlendirilmiş bir hocamız var. Fatih hoca bu anlamda gerekli tecrübeye sahip bir isim. Oyuncu ya da teknik adam olarak kişilerin değersizleştirilmemesi gerekiyor. Herkesin milli takımın arkasında olması lazım. Tabii ki sahanın içinde kalmak şartıyla eleştiriler olacaktır. O eleştiriler sahaya hem hoca hem de oyuncular için olumlu yansıyacaktır. Önümüzdeki 3 maçta alacağımız 9 puan, gruptaki durumu lehimize çevirecektir. Bu 3 maçtan 9 puan alabilirsek, Dünya Kupası'na gitme adına önemli bir avantaj yakalayacağız. Ama dediğim gibi, birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde milli takıma destek olmak, milli takımın başındaki kişiye, oyunculara destek olmak gerekiyor."




Emre Belözoğlu, Fatih Terim ile Arda Turan arasındaki sorunla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:



"Üzülmezler ise problem vardır
"

  • "Şahit olduğum bir şey olmadığından polemiklerle alakalı bir şey söylemem doğru olmaz ama çağrılmayan oyuncu arkadaşlarımızın üzüldüğünü biliyorum. Milli takıma çağrılmayan oyuncular üzülür, bu doğaldır. Üzülmezler ise problem vardır. İnanıyorum o problemler de milli forma, milli arma altında aşılacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde sıkıntıların çözüme kavuşacağını düşünüyorum."

"Teknik direktörlük ve spor yöneticiliği anlamında hazırlıklarım var"



Medipol Başakşehir'deki 2. sezonunu geçiren 36 yaşındaki Emre, oyunculuk kariyerinden sonra da futbolun içinde kalmak istediğini açıkladı.



Fizik ve mental olarak kendisini çok iyi hissettiğini dile getiren Emre, sezon sonunda bir karar vereceğini belirterek şöyle konuştu:



  • "Ayaklarım hala gidiyor, bu nedenle futbol yaşantımla ilgili önüme çok fazla süre koymak istemiyorum. 'Bir sene, iki sene oynayacağım' ya da '5 ay sonra futbolu bırakacağım' demek istemiyorum. Sezon sonunu bir göreyim, Allah sakatlık kaza vermezse, sezon sonunda bir karar vereceğim. Ya devam edeceğim ya da futbolun içinde başka bir görevde devam etmek istiyorum. Gerek teknik direktörlük gerek spor yöneticiliği anlamında zaten belirli hazırlıklarım var. O gün geldiğinde bir karar vereceğim ama dediğim gibi futbolun içinde kalmak istiyorum. Ülke futboluna katabileceğim fazlasıyla tecrübem olduğunu düşünüyorum. Ama biraz daha futbol oynamak istiyorum, o gücü kendimde hissediyorum."




#Emre Belözoğlu
#Medipol Başakşehir
8 yıl önce