|

En ağır durum UEFA tehdidi

Süper Lig'deki kulüpler arasında UEFA Finansal Fair Play açısından en sıkıntılı kulüp olduklarının altını çizen Usta, “Trabzonspor'un önünde çok büyük tehditler devam ediyor. Devasa bir bütçe açığımız var. İşimiz gerçekten zor. Doğru zamanda, doğru adımları atmak zorundayız” dedi.

Yeni Şafak ve
06:00 - 7/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:16 - 7/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, dün sabah bordo-mavili kulübü takip eden basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu; transferden takımın mali durumuna kadar birçok konuya değindi. UEFA ile Finansal Fair Play kriterleri konusunda görüşmelerinin devam ettiğini belirten Başkan Usta, "Tehlike devam ediyor. UEFA kriterleri açısından durumumuz olabilecek en ağır durumda. Türkiye'deki kulüpler arasındaki neredeyse en ağır durum bizimki" dedi. Türkiye'de bütün kulüplerin durumunun çok sağlıklı olmadığını ancak kendileri açısından sıkıntılı bir süreç içerisinde olduklarını kaydeden Trabzonspor Başkanı, “Acele ederek yanlış karar almamamız lazım. Yavaş yavaş ama doğru adımlarla hedefe gitmek en doğru yol. Bu tarz yerlerde yapılan en büyük hata, şu veya bu nedenle bir an önce karar verilmesi için bir baskının ortaya çıkması. 'Bugün de geçti, hala karar alınmadı mı?' gibi baskılar olunca sarmal bir şekilde hatalar peş peşe geliyor. Hepimizin çok net bildiği bir tablo var ki, eğer başarıya odaklandıysak bundan sonrası için doğru zamanda, doğru işleri yapmak gibi bir zorunluluğumuz var” diye konuştu.



MAYISA KADAR BÜYÜK KAR ŞART


UEFA'nın Finansal Fair Play kriterleriyle ilgili yaptırımları konusunda yaptıkları çalışmaları aktaran Trabzonspor Başkanı, şu ifadeleri kullandı: “Trabzonspor'un önünde çok büyük tehditler hala devam ediyor. UEFA'daki tehditten kurtulabilmek gerçekten çok zor. Sadece zararlardan kurtulmak için mayıs-hazirana kadar Trabzonspor'un olağanüstü kar etmesi gerekiyor. Hala devasa bir bütçe açığımız var. İşimiz gerçekten çok zor. UEFA'nın verdiği bir tarih yok. Görüşmeler sürüyor."







Kamuoyu baskısı hissetmediklerini de vurgulayan Başkan Usta, "Popülist davranma ya da 'şu transferi yapmamız lazım' diye gündemimiz yok” ifadesini kullanırken şike süreciyle ilgili şu yorumu yaptı: “Mücadelemiz sürecek. Kendi hakkımızı savunuyoruz."



Mircea Lucescu'yu sabırla bekliyoruz


Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, Mircea Lucescu ile ilgili soruları da yanıtladı: “Kulüp politikası olarak çizdiğimiz yoldan gideceğiz. Teknik direktör konusu da bunlardan biri. Trabzonspor'un sorunu teknik direktör sorunu değil. Kamuoyunun hakkıdır tabii ki bu konudaki gelişmeleri öğrenmek. Ama, 'ne oldu, ne oluyor, tarih geldi, vakit geldi' deniyor. Hiçbir şey olmayacak, tarih de gelmedi. Kendimizi baskı altında hissetmeden en doğru kararı vermek istiyoruz. Bu isimlerden birisi Lucescu'dur. Lucescu'yu sabırla bekliyoruz. Benim için aslolan hoca seçimini yaptığınızda bu seçimin arkasında durmayı becerebilmemizdir. Seçim gecikebilir, hiç duymadığımız başka bir isim olabilir, ama doğru adım atmak istiyoruz ki arkasında uzun süreli durabilelim. Tek başına teknik direktör sorunu olsa kafayı buna takar hemen de bitirirdik. Ama öyle değil."


#trabzonspor
#Finansal Fair Play
#Süper Lig
#Mircea Lucescu
8 yıl önce