|

En iyileri kadroya aldım

A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu, kadroya 'ruhlarını sahaya yansıtacak kişileri' aldığını belirtirken, Oğuzhan'ı 3 kez izlediğini ve beğenmediğini, son maçtaki performansıyla milli takıma çağırdığını ifade ederken, Arda Turan'a ikinci bir şans verilmesi gerektiğini de söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:05 - 30/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu
Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ukrayna ve Hırvatistan maçları öncesi düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Deneyimli teknik adam ilk kadroda yer almayıp sonradan takıma dahil edilen Oğuzhan Özyakup ile ilgili soruya ilginç bir yanıt verdi. Lucescu’nun konuşmasından satır başları şöyle: “Sadece aptallar fikirlerini değiştirmez. Biliyorsunuz listeyi Pazar gününden önce açıkladık. Oğuzhan'ın Beşiktaş'taki 3 maçlık performansını beğenmedim. Son maçın ardından fikrim biraz değişti. Oğuzhan'ı aradım. Kendisine durumu bu şekilde izah ettim. 'Bu saatten sonra her şey sana bağlı. Seni bu ekipte görmek istiyorum' dedim. Aramızda bir sorun yok. Hayatta önemli olan hata yaptıysanız bunu tekrar etmemek. Profesyonel insanlarız" dedi.

ARDA İKİNCİ BİR ŞANSI HAKEDİYOR

Arda Turan’ın gazeteci Bilal Meşe ile yaşadığı tartışmayla ilgili olarak da konuşan Lucescu, “Ben herkesin bir şansı daha olması gerektiğine inanıyorum. Onunla konuştuğum zaman, 'Ben Türk’üm. Kalbim burada’ dedi. Türk futbolunun Dünya Kupası için çıktığı yolculukta o da bizimle birlikte. Hazır mı değil mi ona bakacağız ama bu farklı bir durum. Türk futboluna verdiği emeklerin karşılığı olarak affedilmeyi hak ediyordur. Geçtiğimiz olayla ilgili kendisi de çok üzgün. Belki basın önünde bir şey söylemedi ama ben anlıyorum” diye konuştu.

SEÇİM YAPMAKTA ZORLANIYORUM

Yabancı sınırlaması hakkındaki düşüncelerini söyleyen Rumen çalıştırıcı, "Yabancı konusunu görüşmek lazım. Takımlarda 3-4 Türk oyuncu var. En iyiler Avrupa'da. Seçim yapmakta zorlanıyorsunuz" dedi. Milli Takım'ın grubu hakkında konuşan deneyimli çalıştırıcı, "Şu anda ilk 2 maçımız çok önemli. En iyi hazırlanmış olan ve tecrübeli olan oyuncuları kadroya aldım. Değer olarak oyuncularımın hepsi aynı seviyede. Ukrayna fizik olarak iyi durumda. Tecrübemizle bu konuyu halledeceğiz, onları bu şekilde alt edebiliriz. Onları iyi tanıyorum, onlar da bana karşı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardır, ben de aynı şeyi onlara karşı yapacağım. Bu maçı kazanmak için her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.


Mahcup etmeyeceğim

Uzun bir aradan sonra, 37 yaşında yeniden milli takıma çağrılan Emre Belözoğlu, samimi açıklamalarda bulundu. Gösterdiği performansın takdir edilmesinin kendisini onore ettiğini belirten milli futbolcu, “Böylesi kritik maçlar öncesinde bana güvenilmesi ve milli takım çatısı altına davet edilmiş olmam anlatılamaz bir duygu. İlk çağrıldığım günkü gibi heyecanlı, hırslı ve istekliyim. Hepimiz, son 4 maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Sahada kim yer alırsa alsın, milli forma için elinden gelenin fazlasını yapacaktır. Ben de görev alır, rakiplerimize karşı oynarsam bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Milli takımda küslük olmaz

Ukrayna ve Hırvatistan ile yapılacak milli maçlar öncesi ilk açıklanan aday kadroda yer almayan, tepkiler sonrası önceki gün davet edilen Beşiktaş'ın genç orta saha oyuncusu Oğuzhan Özyakup durum değerlendirmesinde bulundu. 24 yaşındaki oyuncu, “Ben her zaman hocalarımın kararlarına saygı duydum. Her teknik adamın kendine göre oyun planı ve şablonu vardır. Buna göre kimi zaman kadroya girersiniz, kimi zaman yedek kalırsınız. Önemli olan görev size geldiğinde en iyisini yapmanız. Bütün bunların da ötesinde burası milli takım. Göğsümüzde ay-yıldızı taşıyoruz. Burada küslük olmaz. Ne zaman çağrılırsam gelir ve elimden gelenin en iyisini yaparım” diye konuştu.


SENEYE YAZA RUSYA'DA OLACAĞIZ

Oğuzhan, Rusya 2018 şansı için yaptığı değerlendirmede ise, “Kadrodaki bütün arkadaşlar önümüzdeki 4 maçın önemini biliyoruz. Baktığınızda herkes üst düzey, deneyimli ve yetenekli oyuncular. Kalitemizi sahaya yansıttığımaz zaman yenemeyeceğimiz takım yok. Bu bilinçe sahaya çıkarak son 4 maçımızı da kazanıp, seneye yaza Rusya'da Dünya Kupası'nda olmak istiyoruz” dedi.

#Milli Takım
#Lucescu
#Arda Turan
7 yıl önce