|

En tuhaf transfer Arda!

Milli futbolcumuz Arda Turan'ın Atletico Madrid'den dünya devi Barcelona'ya 41 milyon Euro'ya transfer olması dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

Yeni Şafak
14:46 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 15:11 - 7/07/2015 Salı
IHA

Özellikle İngiliz basınında ilginç ifadeler vardu. “Şimdiye kadar yapılan en tuhaf transfer mi?" başlığıyla haberi duyuran İngiliz Daily Mail , “Barcelona Arda Turan'ı Chelsea'nin elinden kaptı. Ama Arda Ocak ayına kadar forma giyemeyecek ve eğer başkan isterse geri satılacak" ifadelerini kullandı. Sky News'te yer alan haberde de Türkiye'nin kaptanı ve Atletico'lu oyuncu Arda Turan'ın 5 yıllığına 34+7 milyon Euro bedelle Barcelona'ya transfer olduğu belirtildi.



İtalyan basını: Barça'dan vurgun

İtalya medyası da transfere sessiz kalmadı. Tuttosport transferi, “Barça'dan vurgun: İşte Arda!" başlığıyla verdi. Tuttosport, “Katalan ekibi, Chelsea ve Manchester United rekabetinde mutlu sona ulaştı ve 34 milyon artı 7 milyon bonusa Atletico Madrid'li oyuncuyu transfer etti" cümlelerini kullandı.



Corriere Dello Sport ise transferi, Chelsea ve Manchester United ile yakıcı bir rekabete giren başkan Josep Bartomeu için bir zafer olarak nitelendirdi. İtalyan gazetesi ayrıca, “Katalan ekibinin seçim kampanyası içinde olması nedeniyle oyuncunun yeni yönetim seçildikten 24 saat sonra tekrar Atletico Madrid'le anlaşılan rakamın yüzde 10 düşük fiyatına satılması opsiyonu bulunuyor. Barcelona'nın yeni başkanı Arda Turan transferini bitirme veya vazgeçme opsiyonuna sahip olacak. Anlaşmanın geçerli olması halinde Arda Turan, FIFA'nın transfer yasağı nedeniyle 2016 Ocak ayından önce sahaya inemeyecek. Atletico Madrid ise Arda'nın yerine Napoli'den Callejon'u düşünüyor. Görüşmeler bir kaç güne başlayabilir" ifadelerine yer verdi.

#arda turan
#ingiliz basını
#italyan basını
#barcelona
9 yıl önce